Foto: Publicitātes foto

Tuvojas Dziesmu un deju svētki, kas nozīmē, ka Rīgā viesosies mazie dziedātāji un dejotāji no visas Latvijas. Kā ik vasaru, rīdzinieku skaitu papildinās arī pilsētas viesi, ieradušies apmeklēt Rīgu un pavērot dažādo kultūras programmu. Lai ikviens – gan dzimuši rīdzinieki, gan Rīgas viesi gūtu pirmo iespaidu par Vecrīgu vai atklātu to no jauna, izdevniecībā "Zvaigzne ABC" izdota grāmata "Vai Rīga jau gatava?", kuru papildina mobilā aplikācija.

Grāmatā "Vai Rīga jau gatava?" apkopoti nostāsti par daudzām Vecrīgas vietām: Rātslaukumu, Pulvertorni, Doma baznīcu un citām, kā arī teikas par Rolandu, Lielo Kristapu un Pētera Lielā zirga pakavu. To ilustrējusi pazīstamā latviešu bērnu grāmatu māksliniece Agija Staka, kuras krāšņajos zīmējumos teiksmas, vēsturiskie notikumi un personāži atdzīvojas, papildinot vēsturiskos vēstījumus.

Priekšlapās ievietotā karte rosinās bērnus un viņu vecākus izstaigāt grāmatā aprakstītās un ilustrētās vietas, iepazīstot teiksmas un redzot objektus šodienas vidē.

Iedvesmojoties no grāmatas, ir izveidota mobilā aplikācija "Vai Rīga jau gatava?". Tā spēles veidā izvadās pa grāmatā aprakstītajām Vecrīgas ievērojamākajām vietām. Arī lietotnes ilustrāciju autore ir māksliniece Agija Staka, bet Brīvības pieminekli zīmēja Dzintra Aulmane. Mobilā aplikācija ir pieejama bez maksas un to var lejupielādēt "Google Play" veikalā.

Piektdien, 3. jūlijā pulksten 15 pie Brīvības pieminekļa, atverot grāmatu un iemēģinot lietotni "Vai Rīga jau gatava?", tiks dots starts orientēšanās spēlei pa Vecrīgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!