Jā bērns nokļuvis slimnīcā, vecākiem ir iespējams būt to tuvumā un sniegt atbalstu arī nakts stundās. Bērnu Klīniskās universitātes slimnīca sagatavojusi informāciju tiem vecākiem, kuriem radušies jautājumi par iespēju pavadīt nakti slimnīcā kopā ar bērnu.

Ja ir brīva vieta, vecāki var pārnakšņot ar bērnu standarta palātā. Līdz bērna piecu gadu vecumam par šo iespēju nekas nav jāmaksā. Tāpat maksa netiek prasīta arī vecāku bērniņu vecākiem, ja ārstējošas ārsts uzskata, ka to klātbūtni prasa veselības stāvoklis. Pārējos gadījumos cena par nakti ir seši eiro.

Ja nepieciešamas papildus ērtības, piemēram, būt ar bērnu istabiņā divatā, dažās nodaļās jau šobrīd var izvēlēties paaugstināta komforta palātas, kas maksā no 14,50 līdz 21,50 eiro par nakti. Laika gaitā plānots, ka šādu palātu būs arvien vairāk.

Jau piecus gadus Bērnu slimnīcas Torņakalna novietnes teritorijā darbojas arī Vecāku māja, kurā ir izveidotas astoņas istabiņas ar 21 gultas vietu. Šeit iespējams nakšņot gan tad, ja nodaļā vairs nav brīvu vietu vecāku izguldīšanai, gan tad, ja vecāki vēlas atgūt spēkus pēc ilgāka uzturēšanās slimnīcā. Šeit var nakšņot arī abi divi vecāki.

Maksa par uzturēšanos vecāku mājā diennaktī ir 4,4 eiro. Savukārt daudzbērnu vecākiem, tiem, kas vieni audzina bērnus vai ir bērna kopšanas atvaļinājumā, kā arī bezdarbniekiem, pensionāriem un studentiem viena diennakts maksā 1,40 eiro. Maznodrošinātajiem un trūcīgajiem - bez maksas.

Atrodoties Neatliekamās palīdzības Observācijas nodaļā, kur bērns uzturas vairākas stundas, līdz ārsti lemj par to, vai tālākā ārstēšana būs jāturpina slimnīcā vai pacients varēs atgriezties mājās, vecākiem gultas netiek piedāvātas, taču iespējams atpūsties ērtos krēslos jeb zvilņos.

Vecāku līdzdalība bērna ārstēšanas procesā ir ļoti svarīga, tāpēc slimnīcas personāls cenšas rūpēties par to, lai kāds no vecākiem varētu būt klāt vienmēr, kad tas nepieciešams, norāda slimnīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!