<a rel="cc:attributionURL" href="https://www.flickr.com/photos/donnieray/">Donnie Ray Jones</a> / <a rel="license" href="https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/">cc</a>

Tie bērni, kuri ir pārāk kaprīzi ēdiena izvēlē, var piedzīvot psiholoģiskas grūtības pieaugušā vecumā, uzskata ASV dietologi. Bērna kaprīzes ēšanā rada galvassāpes ne tikai mammai, kura ir norūpējusies. Šī iezīme var būt kā liecinieks par iespējamiem traucējumiem bērna psihiskajā veselībā, tādēļ pārāk lielu izvēlīgumu ēdienā nedrīkstētu atstāt bez uzmanības, raksta portāls Telegraph.co.uk

Tie vecāki un ārsti, kuri uzskata, ka kaprīzes pie galda ir tikai kārtējā mazuļa attīstības fāze, kas kļūstot vecākam, pazudīs, kļūdās, uzskata amerikāņu dietologi.

Saskaņā ar ASV veiktu pētījumu, kura rezultāti publicēti žurnālā Pediatrics, šī problēma – bērna kaprīzā ēšana – sastopama katram piektajam bērnam. Analizējot datus, kas apkopoti par vairāk nekā 3000 bērnu vecumā no diviem līdz sešiem gadiem, zinātnieki secinājuši, ka 20% no šiem bērniem ir pārāk izvēlīgi ēdiena ziņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!