Projekta "vESels" īstenošanas gaitā skolotāji izstrādājuši un aprobējuši mācību materiālus 5. klašu skolēniem, kuri bez maksas pieejami un izmantojami mācību satura apguves organizēšanai. "vESels" ir Iespējamās misijas, Latvijas Olimpiskās komitejas un "Swedbank" sadarbības projekts, kura mērķis ir palīdzēt skolēniem apgūt zināšanas un iegūt prasmes un motivāciju dzīvot veselīgi.

"vESels" komanda izveidojusi piecus mācību projektus par tēmām, kas ir saistītas ar veselīgu dzīvesveidu. Visos mācību projektos paredzēta starppriekšmetu saikne, kas nozīmē, ka par veselīgu dzīvesveidu skolotāji sadarbības gaitā māca angļu valodas, dabaszinību, sociālo zinību un sporta nodarbībās, paredzēta arī vecāku un ģimenes iesaiste, lai sasniegtu labāko iespējamo rezultātu, portālu "Cālis.lv" informē projekta "vESels" vadītāja Edīte Sarva.

Mācību materiāli ietver visu nepieciešamo, lai skolotāji varētu realizēt katrā no projektiem plānoto - projektu plānus, stundu plānus, darba lapas, prezentācijas, aktivitāšu aprakstus u.c. Projektu tēmas izvēlētas, izvērtējot paraugprogrammas dažādos mācību priekšmetos 5. klasē. Projekti var tikt realizēti visa mācību gada laikā. Katram no projektiem plānots arī savs galaprodukts, piemēram, pasākums kopā ar vecākiem, mācību video vai animācijas izveidošana vai savas uztura dienasgrāmatas sagatavošana.

Visi projektā izstrādātie mācību materiāli pieejami šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!