Sākoties mācību sezonai, vecākiem aktuālāks kļūst jautājums par bērna finanšu izglītību, kabatas naudu un prasmi ar to rīkoties. 14. un 15. septembrī "Nordea Bank" un Latvijas Bankas eksperti rīkos praktiskās un radošās nodarbības, kuru laikā bērni varēs uzzināt par naudu, tās vērtību un lomu individuālo mērķu sasniegšanā.

Naudas skolai aicina pieteikt bērnus vecumā no astoņiem līdz 13 gadiem. Nodarbības būs bez maksas. Pieteikšanās līdz 9. septembrim, aizpildot pieteikuma anketu šeit.

"Finanšu izglītības programmā "Nordea naudas skola" jau ceturto gadu īstenojam lekcijas, lai veicinātu bērnu un jauniešu izpratni finanšu jautājumos. Īpaši vecumā, kad bērnam tiek piešķirta pirmā kabatas nauda, taču nereti trūkst zināšanu, kā ar to rīkoties. Zināšanām par naudu būtu jāpiešķir papildu nozīme," uzskata bankas Privātpersonu apkalpošanas departamenta vadītāja vietniece un "Nordea naudas skolas" vadītāja Anna Fišere-Kaļķe.

Radošajā pēcpusdienā bērni ar dažādām metodēm uzzināšot un saņemšot padomus, kā rīkoties ar naudu, kā uzkrāt, kā atpazīt naudas viltošanas pazīmes un citu vērtīgu un galvenais – ikdienā praktiski pielietojamu informāciju, skaidro organizatori. Līdz šim lekcijās piedalījušies jau vairāk nekā 1500 bērnu un pieaugušo.

Nodarbības notiks 14. un 15. septembrī no pulksten 15 līdz 18, "Nordea bank" mājā, K.Valdemāra ielā 62. 14.septembrī nodarbības notiks bērniem vecuma grupā no astoņiem līdz 10 gadiem, bet 15. septembrī – bērniem vecumā no 11 līdz 13 gadiem.

Radošās pēcpusdienas vadīs "Nordea naudas skolas" finanšu fitnesa treneri, Latvijas Bankas ekonomiskās izglītības interneta vietnes "Naudas skola" redaktore Antra Slava, kā arī īpašos padomos par "finanšu muskulatūras" veidošanu dalīsies fitnesa treneris Kaspars Ozoliņš.

Pasākumu laikā bērni uzzinās vairāk par naudu, tās vērtību un lomu ikviena individuālo mērķu sasniegšanā, saņems ekspertu padomus naudas krāšanas jautājumos, lomu spēlēs uzzinās par dažādiem uzkrājumu veidošanas finanšu rīkiem, iemācīsies atpazīt eiro banknošu pret viltošanas elementus, kā arī uzzinās, kā ikdienā pārliecināties par naudas īstumu. Paredzēta arī ekskursija pa "Nordea bankas" centrālo ēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!