Foto: Shutterstock

Vārds "mantra" tulkojumā no sanskrita nozīmē "prāta atbrīvošana". Tā ir skaņu vibrācija, kas sevī ietver milzīgu pozitīvu enerģijas lādiņu, kas spēj atbrīvot mūsu prātu no destruktīvām domām, tādējādi paaugstinot enerģētiku un dziedinot ķermeni, vēstī tava-pasaule.lv.

Mantru saknes ir meklējamas indiešu vēdismā. Hinduismā uzskata, ka visas skaņas un vārdi, ko izmanto cilvēciskas būtnes, ataino saprāta ietekmi uz matēriju. Izdzirdot mantras pirmo reizi, var šķist, ka tas ir vien nesaprotams burtu un skaņu salikums, kaut gan patiesībā katram mantras vārdam un skaņai ir dziļi reliģioza nozīme. Senajā Indijā cilvēkus, kuri spēja radīt šādus "spēka vārdus", sauca par mantrakariem.

Regulāra mantru praktizēšana attīsta intuīciju un vairo iekšējo garīgo spēku

Mantras būtība ir prāta un gribas koncentrēšana, lai nodrošinātu tos ar nepieciešamo dzīvības enerģiju. Tantristi uzskata, ka griba atver durvis ticībai, savukārt ticība dara brīnumus.

Mantra ir līdzīga lūgšanai, bet tā atšķiras no lūgšanas ar to, ka katrai zilbei un skaņai ir jābūt precīzi atkārtotai, kaut gan harmonizējošu un dziedinošu ietekmi var sajust, arī vienkārši mantras klausoties.

Ideālais mantru atkārtošanas skaits ir 108 reizes un pat vairāk, bet var atkārtot arī 9, 18 utt. (skaits, kas dalās ar 9) reizes. Tās var izrunāt skaļi, bet var arī skandēt pie sevis, atkārtojot tās domās, 10 līdz 15 minūtes dienā mierīgā atmosfērā, pilnībā koncentrējoties uz izrunājamo tekstu.

Mantra – meditācija mīlestības un veiksmes piesaistīšanai

Om Ram Ramaja Svaha Om


Mantra labklājības un pārticības piesaistīšanai

Om Šrim Hrim Klim Glaum Gam Ganapataije Vara-Varada
Sarva-Džanam Me Vašamanaija Svaha (3 reizes)
Om Ekdantaija Vidmahi Vakrutundaija Dhimahi Tan No Danti
Pračodaijat Om Šanti Šanti Šanti


Dziedinoša un organismu atjaunojoša mantra

Spēcīgas iedarbības mantra, kas palēnina novecošanās procesus organismā, iznīcina slimības, palīdz atgūt veselību, enerģiju un spēku.

Om Traijam Bakam Jadžamahe
Sugandhim Pušti Vaardanam
Urvaaru Kamiva Bandanan
Mrityor Mukšija Mamritaat


Harmonizējošā mantra

Raa Maa Daa Saa Saa Sey So Hung

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!