Foto: F64

Lai uzlabotu rehabilitācijas vidi un nodrošinātu Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcu ar nepieciešamo aprīkojumu, plānots iegādāties jaunas rehabilitācijas ierīces. Plānots, ka šim mērķis būs nepieciešami 14 300 eiro. Jau kādu laiku notiek ziedojumu vākšanas kampaņa, bet septembrī tajā iesaistīsies arī pašmāju dizaineri.

2014. gadā rehabilitācijas programmā stacionārā ārstējās 413 bērni, dienas stacionārā – 745, savukārt 18 377 bērniem tika nodrošināti ambulatori rehabilitācijas pakalpojumi.

Vajadzība pēc rehabilitācijas pieaug ar katru gadu, un tas ir arī viens no pieprasītākajiem pakalpojumiem Bērnu slimnīcā. Pēc pašreizējām aplēsēm, dažādu vajadzību dēļ rehabilitācija kopumā būtu nepieciešama katram piektajam bērnam Latvijā.

Lai šo problēmu mazinātu un būtu iespēja iegādāties nepieciešamo rehabilitācijas aprīkojumu, modes un izklaides centrs "Rīga Plaza" sadarbībā ar labdarības organizāciju "Sniedz roku!", Bērnu slimnīcas fondu, sabiedrībā pazīstamām personām un Latvijas uzņēmējiem iecerējuši īstenot akciju "Sniedz roku!".

Akcijas laikā, kas norisinās divas nedēļas, "Rīga Plaza" darbosies Pop-Up veikals, kurā ikvienam interesentam būs iespēja nopirkt Latvijā ražotu dizaineru drēbes, otreiz pārstrādātu priekšmetu lietas un sniegt atbalstu projektam. Akcijas laikā visi iegūtie naudas līdzekļi tiks ziedoti Bērnu slimnīcas fondam, no kuriem tiks iegādāti specializētie trenažieri, vertikalizācijas palīgierīces un trīs krēsli ar maināmu mehānismu, portālu "Cālis.lv" informēja akcijas organizatori.

Projekta atklāšana notiks 17. septembrī pulksten 17, "Rīga Plaza" (pie informācijas centra). Pasākuma laikā būs iespēja klausīties muzikālus priekšnesumus un uzzināt aktuālo informāciju par projektu.

Papildus īstenotajai kampaņai "Rīga Plaza", savu darbību uzsāks mantu ziedojumu vākšanas kastes, kur ikviens varēs atstāt drēbes, kas tālāk tiks nodotas bērnunamiem un pansionātiem. Kopumā lielveikalā tiks izvietotas četras ziedojumu kastes, kur mantas būs iespējams atstāt katru dienu, centra darba laikā. Arī ziedojumu kastes tiks atvērtas 17. septembrī, kad notiks projekta "Sniedz roku!" oficiālā atklāšana, šajā dienā ikviens ir aicināts ziedotās mantas nest uz "Rīga Plaza".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!