Foto: Publicitātes foto

Labdarības organizācija "Palīdzēsim.lv" jau septīto gadu organizē akciju "Labo darbu nedēļa". Tās laikā gan pati organizācija īpaši aktīvi dara labus darbus, gan mudina to darīt arī citiem. "Labo darbu nedēļa 2015" ievada gatavošanos Latvijas Valsts simtgadei un tiek organizēta sadarbībā ar Kultūras ministriju, Latvijas Valsts simtgades jauniešu rīcības komiteju un Izglītības un zinātnes ministriju.

"Labo darbu nedēļā" pastiprināta uzmanība tiek pievērsta palīdzībai, kuras sniegšanai nav nepieciešams liels finansiālais ieguldījums, portālam "Cālis.lv" norāda organizācijas vadītāja Ilze Skuja.

Ar katru gadu akcijas aktivitāte kļūst plašāka un "Labo darbu nedēļā 2014" piedalījušies vairāk nekā 15 000 Latvijas iedzīvotāju, tostarp 120 skolas un jauniešu apvienības no visas Latvijas.

Paveikto darbu sarakstā bija tādi darbi kā apkārtnes sakopšana, ciemošanās pie vientuļajiem pensionāriem, palīdzība dārza darbos. Apmeklētas dzīvnieku patversmes, sakārotas skolas, iepriecināti seniori ar dziesmām un pašu sarūpētām dāvaniņām, iepriecināti Bērnu slimnīcas bērni un personāls, sakārtotas bibliotēkas, nodotas asinis, vāktas ozolzīles dzīvniekiem, krāta makulatūra, palīdzēts mazākajiem skolēniem, novadītas radošas darbnīcas un koncerti un vēl daudzi, daudzi labie darbi.

Paši darītāji par saviem darbiem izjutuši prieku, kas arī ir akcijas dziļākā būtība, izdarot otram labu, nesaņemt samaksu, bet gūt abpusēju gandarījumu, norāda Skuja.

Tāpat kā pagājušajā gadā, arī šogad "Palīdzēsim.lv" aicinās reģistrēt savus labos darbus mājas lapas palidzesim.lv īpašajā sadaļā "Labo darbu nedēļa". Šajā sadaļā ir iespēja reģistrēt gan plānotos, gan izdarītos labos darbus. Tāpat ikviens var sūtīt arī lūgumu pēc palīdzības, rakstot e-pastu uz labie_darbi@palidzesim.lv.

Akcijā aicināts iesaistīties ikviens Latvijas iedzīvotājs.

Portāls "Cālis.lv", sadarbojoties ar "Palīdzēsim.lv", apkopos un parādīs tavus paveiktos labos darbus, kad tie būs paveikti.

Par to, kas tika paveikts pērn, lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!