Foto: Publicitātes attēli

Šonedēļ visā Latvijā tiek organizēta "Labo darbu nedēļa". Atklāšanas pasākums notika pirmdien, 12. oktobrī, "Arēnā Rīga", un arī pirmie labie darbiņi jau paveikti, portālu "Cālis.lv" informē labdarības organizācija "Palīdzēsim.lv", kas šo akciju organizē jau septīto gadu.

"Labo darbu nedēļa" ir laiks, kad sabiedrība īpaši aktīvi tiek aicināta darīt labus darbus un piedzīvot, ka palīdzība vairo prieku un gandarījumu arī pašam palīdzētājam.

Akcija tika ieskandināta kopā ar hokeja klubu "Dinamo Rīga". Mūziķi, dejotāji un mākslinieki - Liene Šomase un dziedošie audzēkņi no Lienes Šomases bērnu un jauniešu radošās studijas, DJ Kozy, dziedātājs Andris Kivičs, deju skola "Dzirnas", dziedātāja Roberta Džesika Larka un grupa "CanZone" - ar saviem priekšnesumiem veica pirmos labos darbus, priecējot gan hokeja līdzjutējus, gan arī atbalstot "Labo darbu nedēļu".

"Labo darbu nedēļas" mājas lapas darbu reģistrā akcijas dalībnieki ir jau iekļāvuši pirmos padarītos darbus. Pirmdien Priekulē un Valmierā skolas iesaistījās rudens lapu nokopšanā gan skolas, gan privātās teritorijās, savukārt Beļavas pagasta skolēni sakopa autobusa pieturu. Priekules vidusskolēni palīdzēja arī vairāku tonnu ābolu ražas novākšanā zemnieku saimniecībā.

Labie darbi vairoja kopā būšanas prieku, jo vairāki "Labo darbu nedēļas" akcijas dalībnieki organizātorus informēja par ciemošanos bērnudārzos Priekulē un Liepājā un sirmgalvju pansionātā Smiltenē. Ciemos pie vientuļas seniores kopā ar sociālo darbinieci gāja arī Vaboles pagastā.

Skolēni ar bērnudārza bērniem rotaļājās un dāvināja rotaļlietas un grāmatiņas, bet sirmgalvji tika iepriecināti ar paštaisītiem gardumiem un siltām sarunām. Satikšanās prieku un kārumus saņēma arī ļoti daudz ķepaiņu dzīvnieku patversmēs gan Praulienas pagastā, gan Liepājā, gan Valmierā, un patīkami, ka bērni un jaunieši darbos iesaista arī savus vecākus, uzsver labdarības organizācija.

Tāpat tika atzīmēts arī gaidu labais darbs, jo Vaboles pagasta centra iedzīvotājiem tika piegādāts laikraksts "Daugavpils novada vēstis" - kopumā tika apmeklētas aptuveni 100 pastkastītes.

Iesaistīties "Labo darbu nedēļā" vēl var paspēt līdz 18. oktobrim.

Vairāk informācijas par akciju atrodama šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!