15. un 16. oktobrī Rīgā notiks Zviedrijas vieslektores, ģimenes terapeites un atbalstu grupu vadītājas Ilzes Normanas seminārs speciālistiem par atbalsta grupu vadīšanu vecākiem, kuri bērnus audzina vieni vai šķirti no otra vecāka. Savukārt jau oktobra beigās dažādās vietās Rīgā darbu sāks vairākas atbalsta grupas vecākiem, kuri bērnus audzina tā dēvētajās nepilnajās ģimenēs.

Vieslektores seminārs notiks veselības centrā "Vivendi", Rīgā, Dzirnavu ielā 16, un tajā aicināti pieteikties profesionāļi, kuri vēlas pilnveidot zināšanas par atbalsta grupu vadīšanas pamatprincipiem, atvērto un slēgto grupu darbības modeļiem, pierādījumos balstītām metodēm grupu darbā, kā arī varēs uzzināt Zviedrijas pieredzi, atbalstot vecākus nepilnās ģimenēs.

Vienlaikus seminārs ievadīs jaunu apmācību ciklu profesionāļiem – psihologiem, sociālajiem darbiniekiem un pašpalīdzības grupu vadītājiem – par atbalsta grupu vadīšanu vecākiem, kas bērnus audzina vieni vai šķirti no otra vecāka, portālu Cālis.lv informēja atbalsta grupu organizatori.

Vairākus mēnešus speciālistiem būs nodarbības par specifiskiem vecākiem aktuāliem jautājumiem, kurus vadīs psiholoģes Kristīne Dūdiņa un Ilze Damberga, mediatore, ģimenes terapeite Lelde Kāpiņa un karjeras konsultante Agnese Megne, bet noslēgumā dalībniekiem paredzēta prakse, vadot atbalsta grupu vecākiem, kuri bērnus audzina vieni vai ar nelielu otra vecāka līdzdalību. Apmācības un prakse kopumā ilgs līdz janvāra vidum, un atbalsta grupu vadīšanas laikā speciālistiem tiks nodrošinātas supervīzijas – atbalsta nodarbības pašiem speciālistiem.

Tā būs arī iespēja bez maksas saņemt atbalstu vecākiem, kuri bērnus audzina šķirti no otra vecāka – jau oktobra beigās dažādās vietās Rīgā darbu sāks vairākas atbalsta grupas vecākiem. Tajās vecāki varēs gūt atbalstu un stiprināt prasmes tajās jomās, kas nepilnajās ģimenēs ir īpaši aktuālas – bērnu audzināšanā, rūpēs par savu psiholoģisko un fizisko labklājību, attiecību veidošanā ar otru vecāku un jaunu attiecību veidošanā, kā arī karjeras un finanšu plānošanā.

"Šovasar Rīgā jau organizējām vienu 12 bezmaksas nodarbību ciklu "Mēs esam ģimene" – vecākiem, kas bērnus audzina vieni vai dzīvo šķirti no otra bērna vecāka. Jau pirmajā dienā pēc izsludināšanas atbalsta grupām pieteicās vairākas reizes lielāks interesentu skaits nekā varējām uzņemt, turklāt uz nodarbībām Rīgā regulāri bija gatavi braukt arī vecāki no ļoti attālām mazpilsētām pat kopā ar vairākiem bērniem... Tas liecina, ka atbalsts vecākiem, kuri bērnus audzina vieni vai šķirti no otra vecāka, būtu ļoti nepieciešams, un ļoti ceram, ka līdz ar speciālistu apmācībām tas kļūs pieejamāks," stāsta projekta vadītāja psiholoģe Kristīne Dūdiņa.

Plašāka informācija pieejama šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!