Foto: Publicitātes foto

Labo darbu nedēļā, turpinot "Palīdzēsim.lv" sadarbību ar hokeja klubu "Dinamo Rīga", 15. oktobrī hokejisti viesojās Piejūras internātpamatskolā, lai veiktu savu labo darbu – iepriecinātu skolas audzēkņus ar kopābūšanas prieku.

Tika pavadīta jauka un jautra pēcpusdiena, turklāt "Dinamo Rīga" komanda bija parūpējusies arī par labo darbu turpināšanu, nodrošinot skolēniem iespēju apmeklēt kanisterapijas nodarbības ar draudzīgo suņu meiteni Loti visas sezonas garumā. Skolēniem šī pēcpusdiena bija jau sen gaidīta un visiem par spēlētāju ierašanos bija liels satraukums. "Bērnu acīs prieks, mūsējās – aizkustinājuma asaras," atzīst akcijas organizētāji.

Arī "Dinamo Rīga" līdzjutēji 14. oktobra spēlē ir paveikuši nozīmīgu labo darbu – aktīvi piedalījušies akcijā "Bumbiņu lietus". Pateicoties līdzjutēju atsaucībai, tiks nodrošinātas reitterapijas nodarbības (nodarbības ar zirgu) 30 bērniem ar kustību traucējumiem.

Labo dabu skaits, kas iesniegti "Labo darbu nedēļas" mājas lapā, turpina pieaugt un nozīmīgs ir katrs no tiem, uzsver labdarības organizācija.

Popes pamatskolas 8., 9. klašu skolēni pēc mācību stundām devās pārkrāsot noplukušos soliņus pagasta teritorijā no baznīcas līdz centram. Ar Popes pagasta pārvaldnieka materiālo atbalstu kopā tika atjaunoti septiņi soli.

Foto: Publicitātes foto

Ventspils Centra sākumskolas 5.a klases skolēni apmeklēja bērnudārzu "Zīlīte" un sniedza koncertu bērniem. Koncerta programma bija sagatavota, ievērojot faktu, ka mazuļiem ir grūti ilgi noturēt uzmanību un tāpēc tur koncerti nenotiek tik bieži kā citos bērnudārzos. Skolotāja stāsta: "Mēs dziedājām un dejojām, un centāmies iesaistīt bērnus, cik vien varējām. Beigās pat visi gājām rotaļā "Kas dārzā?". Bērni mums iemācīja rotaļu par lācīti. Daudzi bērni ir vēl ļoti maziņi un ļoti sakautrējās un saraudājās, kad mēs tos centāmies uzlūgt dejot "Kas dārzā?". Mēs par to neraizējāmies, jo pašiem arī bija uztraukums. Beigās viss bija labi un koncerts bija izdevies! Labs darbs, kas padarīts!"

Krotes Kronvalda Ata pamatskolas 1. un 4. klases skolēni savukārt uzaicināja piecgadniekus uz putras balli. Kopā ar skolēnu atnestajiem ievārījumiem tika degustētas dažādas putras. Pēc tam tika svinēti Putras svētki – skolēni gatavoja grāmatzīmes, mācīja piecgadniekiem rotaļas un dziesmas par godu putrai. Mazos skolas biedrus iepriecināja arī Zvejniekciema vidusskolas 8. klases skolēni, sagatavojot priekšnesumus ar dažādiem burvju triku demonstrējumiem.

Lažas speciālā internātpamatskola: "Šogad, atšķirībā no citiem gadiem, kad apciemojam vecos cilvēkus mājās, lai palīdzētu dārza darbos, nolēmām paciemoties pie sirmgalvjiem Aizputes novada Rokaižu pansionātā. Tur kopīgi uzmeistarojām glezniņas, ko katrs varēs novietot savā istabiņā uz naktsskapīša. Bet tie, kam prāts nenesās uz gleznu gatavošanu, varēja savu meistarklasi rādīt, cepot cepumus - siera un smilšu. Pasākums noslēdzās ar kopīgu tējas padzeršanu un jauku tērzēšanu par aizgājušiem laikiem. Bija ļoti jauki un mīļi. Prieks mums un prieks sirmgalvjiem! Paldies Labo darbu nedēļai!"

Foto: Publicitātes foto

Par sirmgalvjiem rūpējas arī Mežvidu pamatskolas 6. klase, kas jau laicīgi ķērās pie Ziemassvētku apsveikumu gatavošanas 30 vientuļajiem Mežvidu pagasta iedzīvotājiem.

Pilsrundāles vidusskola 2.a klase sanesa šķūnītī malku ziemai Mākslas skolai, kas atrodas vecajā Svitenes muižas ēkā. Līdzīgu darbu veica arī K. Valdemāra pamatskola Beļavas pagastā.

Aizkraukles pilsētas sākumskolas 5.a klase devās uz z/s "Vairogi". Tur ap mazajām eglītēm tika apmīcīta zāle, lai tām būtu gaisma, kas dod spēku augt un pārziemot ziemu. Tika arī iestādītas dažas eglītes. Par to skolēniem bija liels prieks.

Palsmanes internātpamatskolas bērnudārza grupiņa "Ezīši" devās uz pagasta parkā esošo avotiņu, lai satecinātu spainīšos avota ūdeni un aiznestu to bijušajām skolotājām.

Foto: Publicitātes foto

Rīgas 72. vidusskolas skolēnu pašpārvalde iesaistījusi 500 dalībnieku, lai sarūpētu sadzīves lietas bērnu namam "Pļavnieki". Ziedojumi tika šķiroti un pakoti, lai pēc tam jau glītus un pārskatāmus nogādātu bērniem.

Foto: Publicitātes foto
Labo darbu nedēļā paveiktais vēl ilgi sildīs sirdis gan tiem, kas iepriecināti, gan arī pašiem dalībniekiem un līdzcilvēkiem, kas netieši iesaistīti. Ir sakoptas daudzas piemiņas un atdusas vietas, parki, pagalmi, dārzi, ceļmalas attīrītas no atkritumiem, kā arī pats svarīgākais – dāvāti skaisti brīži līdzcilvēkiem un rūpes par četrkājainajiem draugiem. Aicinām akcijā iesaistīties arī darba kolektīvus un draugu kompānijas, tā aicina "Palīdzēsim.lv".

Iesaistīties "Labo darbu nedēļā" vēl var paspēt līdz 18.oktobrim. Vairāk informācijas atrodams šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!