Foto: Publicitātes foto

"Labo darbu nedēļa" turpinās, piecās dienās paveikti jau gandrīz 200 labie darbi, bet daudzi vēl ieplānoti. Akcijas organizatori "Palīdzēsim.lv" jau šobrīd var secināt, ka ļoti daudzi dalībnieki par savu labo darbu ir izvēlējušies palīdzības un prieka dāvāšanu līdzcilvēkiem un dzīvniekiem patversmēs. Labie darbi kā ķēdītes posmi turpina nodot cilvēcību un sirsnīgas emocijas vēl ilgi pēc paveiktā darba.

Spilgtākie no paveiktajiem darbiem

Liepājas bērnudārza "Dzintariņš" 30 darbinieki un bērni sniedza koncertu ar dziesmām un dejām Liepājas slimnīcas paliatīvās aprūpes pacientiem un darbiniekiem. Audzinātājas secina, ka šis ir viens no sirsnīgājakiem un patiesākajiem veidiem, kā bērnos audzināt vēlmi sniegt atbalstu līdzcilvēkiem un pievienoties tam pulkam, kas vairo palīdzēšanas kultūru sabiedrībā.

Foto: Publicitātes foto

Palsmanes internātpamatskolas 9. klases meitenes jau rīta agrumā devās uz avotiņu, lai satecinātu dzeramo ūdeni bijušajai, pensionētajai skolotājai. Uzkopa arī pagalmu – iztīrīja pie ārdurvīm noliktos kājslauķus, sagrāba sabirušās lapas un vasarā nopļautās zāles čupiņas. Meitenes atzina, ka tik optimistisku kundzīti tik cienījamos gados (92) vēl nebija satikušas.

Foto: Publicitātes foto

Ogres sākumskolas 3. c klasei patīk zīmēt, un klase ir izrotāta zīmējumiem. Stāsta skolotāja: "Vēlamies savus mākslas darbiņus dāvāt arī citiem. Par prieku – no sirds uz sirdi! Šoreiz savus darbiņus dāvāsim Ogres pansionāta vecajiem ļaudīm, lai viņi izrotā savas telpas un priecājas. Bērni iesaistījuši arī savus vecākus un vecvecākus, kas palīdzēja darbiņus ierāmēt. Dāvanai esam pievienojuši arī Elizabetes omītes izšūtos darbiņus."

Foto: Publicitātes foto

Līvānu 1. vidusskolas 89 pirmsskolas un sākumskolas skolēni "Labo darbu nedēļā", domājot labas domas, zīmēja zīmējumus. 15. oktobrī Līvānu slimnīcas gaiteņos un palātās tika izveidota zīmējumu izstāde "Prieks".

Radošās apvienības "Trepes" 43 dalībnieki devās uz Rīgas Patversmes Dienas centru bezpajumtniekiem un Kristīgo aprūpes māju "Ciāna". Tika stāstīts par "Labo darbu nedēļu" un kopā izdomāts, ko varētu darīt ziemas periodā, kad saules mazāk un dienas īsākas. Kopā ar jauniešiem bija arī draugi no Indijas, mūziķu trio, kuri spēlēja savas kultūras mūziku. Dalībnieki atzīst, ka šī darba lielākā vērtība – uzmanība, ko tik ļoti alkst cilvēki bez tuviniekiem.

Foto: Publicitātes foto

Sabiedrības integrācijas pārvaldes rokdarbnieku klubs "Zelta rokas" pasniedza Jelgavas pilsētas slimnīcas Bērnu nodaļas bērniem pašu rokām gatavotās rotaļlietas. Akcijas organizatori vēlas atzīmēt, ka šāda iniciatīva ir apbrīnas un lielas cieņas vērta, jo ikviens, kas ir mēģinājis ko izgatavot pats, apzinās, cik laikietilpīgs un pacietīgs darbs ir ieguldīts šādas dāvanas tapšanā.

Foto: Publicitātes foto

Ukraiņu kultūras biedrības "Džerelo" ansamblis un krievu biedrības "Istok" ansamblis "Slavjanočka" sarūpēja koncertu slimnīcas "Ģintermuiža" pacientiem.

Foto: Publicitātes foto

Olaines 2. vidusskolā jau daudzus gadus skolā darbojas kokapstrādes pulciņš. Katru gadu pavasarī skolēni gatavo putnu būrīšus, bet šogad radās ideja par putnu barotavu izgatavošanu. Kā stāsta idejas autori: "Mūsu pilsētā ir skaists Mežaparks, kurā dzīvo dažādi putni: gan putni, kas pie mums paliek ziemā, gan gājputni. Parkā putnu būrīši ir, bet barotavu nav. Tāpēc nolēmām izgatavot putnu barotavas un iekārt Mežaparka kokos, lai ziemas grūtajās dienās pilsētas iedzīvotāji varētu barot mūsu mazākos draugus – putnus."

Foto: Publicitātes foto

Kuldīgas Centra vidusskolas skolēni ziedoja Kuldīgas Zupas virtuvei pārtikas krājumus. Uz skolu tika nestas rudens veltes, kuras pēc tam tika nogādātas Zupas virtuvei. Sanāk, ka tika veikti divi labie darbi vienlaikus – gan sniegts praktisks atbalsts trūcīgajiem, gan morāls atbalsts Zupas virtuves darbiniekiem, tā uzsver "Palīdzēsim.lv".

Foto: Publicitātes foto

Līvānu 1. vidusskola "Labo darbu nedēļā" piedzīvoja dārza pārvērtības skolas pavisam tukšā puķudobē. Skolēni un skolotāji sarosījās un skolai uzdāvināja dažādu šķirņu tulpju sīpolus. 6. b klases skolēni ar audzinātāju dāvinātos tulpju sīpolus sastādīja dobē. Tagad jāgaida pavasaris, kad košās tulpes aicinās uz krāšņu salidojumu un priecēs gan pašus labā darba darītājus, gan pārējos līvāniešus.

Foto: Publicitātes foto

"Labo darbu nedēļa 2015" ilgst no 12. līdz 18. oktobrim. Vairāk informācijas atrodama šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!