Otrdien, 24. novembrī, pulksten 16.00 Kauguru vidusskolā viesojās Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube, kurš izglītības programmas "Iespējamā misija" akcijas "Iedvesmo mācīties!" ietvaros Jaunsardzes pulciņa bērniem vada mācību stundu "Kā kļūt par ģenerāli?".


Raimonds Graube skolēnus iepazīstināja ar NBS galvenajiem uzdevumiem, sniedza nelielu ieskatu vēsturē, skaidrojot NBS izveidošanās posmu atmodas laikā, kā arī stāstīja par karjeras veidošanu un dienestu Nacionālajos bruņotajos spēkos.

Jau vēstīts, ka novembra pēdējā nedēļā 40 atzītākie savas jomas profesionāļi dosies uz dažādām Latvijas skolām, lai novadītu vienu mācību stundu. Skolēni atzīst, ka šādas mācību stundas ne tikai iedvesmo un dod motivāciju ar jaunu sparu pievērsties mācībām, bet arī ļauj saprast, ko īsti dara dažādu profesiju pārstāvji un kā viņi ikdienā pielieto skolā apgūtās zināšanas un prasmes.

Šogad uz skolām Rīgā, Valmierā, Jelgavā, Siguldā, Lielvārdē, Salaspilī un citās Latvijas pilsētās dosies Valsts prezidents Raimonds Vējonis, sportisti Aigars Fadejevs, Edžus Treimanis un Alma Vītola, komiķis Jānis Skutelis, žurnālisti Gustavs Terzens un Pauls Raudseps, EY partneris Andris Lauciņš, "QUO tu domā?" līdzdibinātājs Mārtiņš Vaivars, Saeimas deputāte Ilze Viņķele, vēsturnieks Gustavs Strenga, un citi savas jomas profesionāļi un veiksmīgākie uzņēmēji. Pilnu sarakstu ar akcijas dalībniekiem un viņu vadīto stundu sarakstu varat skatīt šeit.

Akcijas "Iedvesmo mācīties!" mērķis ir ienest profesionāļu pieredzi skolās, lai radītu skolēniem pēc iespējas pilnīgāku priekšstatu par dažādu jomu un profesiju darba ikdienu un tajās nepieciešamajām zināšanām un prasmēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!