Pirmās adventes vakarā LTV1 ēterā izskanēja Latvijas Televīzijas šī gada bērnu un jauniešu konkursa "Balss pavēlnieks" laureātu koncerts. Apkopojot telefonbalsojuma rezultātus, šogad par skatītāju simpātijas pirmās vietas ieguvējiem kļuva grupa "Knīpas un knauķi".

Mazajiem dziedātājiem uz skatuves pievienojās vēl viens vilciņš – Andris Sējāns, un kopā viņi izpildīja latviešu tautas dziesmu "Ar vilciņu Rīgā braucu", portālu Cālis.lv informēja LTV Komunikācijas speciāliste Agita Pudule.

"Balss pavēlnieka" skatītāju balsojumā otro vietu ieguva grupa "Nando" no Rīgas, kurai somu tautas melodiju "Ievan Polkka" palīdzēja izpildīt grupas "PeR" ritma "mašīna" Edmunds Rasmanis. Savukārt godpilno trešo vietu laureātu koncertā ieguva Everts Riekstiņš, kuram uz skatuves bija pievienojušies Ventspils "Big Band".

Vēl "Balss pavēlnieka" laureātu koncertā skatītāji varēja baudīt deviņus priekšnesumus, ko bija sarūpējuši konkursa finālu uzvarētāji. Etīna Emīlija Saulīte uzstājās kopā ar dziedātāju Gintu Krievkalnu, Elizabetei Lukaševičai uz "Balss Pavēlnieka" skatuves pievienojās Olga Rajecka, savukārt meiteņu kvartetam "Re, re!" uz skatuves palīdzēja Laima Jansone, bet grupai "Nianse" – Mārcis Judzis no grupas "Dzelzs vilks". Amandai Grīnbergai muzikālo pavadījumu spēlēja Kaspars Zemītis, Karlīnai Priedēnai – čellu trio "Melo M", savukārt Samanta Kabakova vienojās kopīgā dziesmā ar dziedātāju Lieni Greifāni. Grupai "Viva" pievienojās Markuss Riva, bet duets Paula un Ričards pārtapa trio, jo viņiem pievienojās dziedātāja Marta Ritova.

Foto: Publicitātes foto

Koncertu vadīja dziedātāja Agnese Rakovska un aktieris Gints Grāvelis.

Kopumā arī šogad interese par dalību Latvijas Televīzijas bērnu un jauniešu konkursā "Balss pavēlnieks" bija liela. Pavisam tika saņemti 120 pieteikumi, no kuriem 81 tika aicināts uz konkursa pusfinālu. Pēc rūpīgas izvērtēšanas, kuru veica profesionāla žūrija, konkursa finālam tika izvirzīti 10 mazie solisti vecumā no pieciem līdz 11 gadiem, 10 grupas, kuru dalībnieki ir vecumā no pieciem līdz 11 gadiem, 10 jaunieši – solisti vecumā no 12 līdz 16 gadiem un 10 grupas, kora dalībnieki ir vecumā no 12 līdz 16 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!