Foto: Publicitātes foto

Saldus novada pašvaldība sveikusi 62 jaunos novada iedzīvotājus, kuriem pasniegtas sudraba karotītes. Šis pasākums jau sen pārvērties par īstiem ģimeņu svētkiem, reizēm pat savu jaundzimušo uz pasākumu atved izrotātā mašīnā. Tajā tiek saņemta piemiņas un reizē arī simboliska piederības dāvana – sudraba karotīte ar novada ģerboni, portālu Cālis.lv informēja Saldus novada Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Silvija Jakševica.

Saldus novada domes priekšsēdētāja Indra Rassa, sveicot ģimenes, teic, ka šis brīdis vienmēr ir aizkustinošs un sirsnīgs. "Redzot, ka mūsu novadā dzimst bērni, ka vecāku un vecvecāku acīs lasāms prieks un atbildība, ir ticība, ka novads pastāvēs un attīstīsies. Ir svarīgi savam mazajam bērnam būt klāt, nenokavēt brīdi, kad viņš spers savu pirmo solīti, pateiks savu pirmo vārdu. Bērniem vēlam augt laimīgā ģimenē, jo tad tāda veidojas arī bērna dzīve. Un, protams, stipru veselību," tā vēl Rassa.

Ar skaistām dziesmām pasākuma dalībniekus priecēja pirmsskolas izglītības iestādes "Pasaciņa" dziedātāji, kopā ar muzikālo audzinātāju Dinu Miltu.

Bērns ir lielākais prieks un lielākā laime ģimenē. Par ko viņš kļūs? Cik laimīgs augs? Tas lielā mērā ir atkarīgs no mums – pieaugušajiem.

Saldus novada pašvaldība aicina vecākus, kuri nevarēja ierasties uz svinīgo pasākumu, saņemt karotītes Dzimtsarakstu nodaļā. Īpaši lūgums to izdarīt 2014. gadā dzimušo bērnu vecākiem, jo karotīte tiek glabāta tikai vienu gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!