Foto: Shutterstock
Ja tev šķiet, ka nepavisam nav nekāda iemesla būt priecīgai, ir laiks kaut ko mainīt savā dzīvē. Cilvēks taču pats esot savas laimes kalējs! Dažreiz, lai būtu laimīga, nevajag nemaz tik daudz, kā varētu šķist. Jā, arī brīžos, kad bērns ir novedis tevi teju līdz baltkvēlei. Lūk, te būs 12 vienkārši paņēmieni, kā tu no burkšķošas būtnes vari pārtapt laimīgā mammā!

1. Garderobē ievies vairāk krāsainības. Jā, melnais piestāv it visam, taču ne svētkiem un tavai laimīgajai dzīvei. Ja tev nepietiek drosmes izvēlēties pietiekami spilgtas krāsas apģērbu, palūdz padomu saviem bērniem.

2. Ja kāds sāk strīdu, pasmaidi un aizej vienkārši prom. Goda vārds, kāpēc gan tev būtu jāmēģina pierādīt sava taisnība strīdā ar veikala pārdevēju? Kāda starpība, ko tieši viņa tev teiks? Tavs noskaņojums ir daudz svarīgāks. Jo tieši ar to tu pārnāksi mājās pie saviem bērniem.

3. Notici, ka tev ir visi nepieciešamie resursi, lai vēl labāk izskatītos jau rīt, nevis kaut kad. Atliec visus varoņdarbus. Izdari to, ko vari paveikt tagad. Atjauno manikīru, pieraksties pie friziera, nopērc jaunu kleitu vienkārši tāpēc, ka tev ir skaistas kājas. Nav laika pirkumiem? Lai bērni piemeklē pirkumus internetā, lai palūko, kādos veikalos patlaban tiek piedāvātas atlaides. Vērsies pie viņiem pēc palīdzības pat tad, kad vari izdarīt pati. Kāpēc? Tādēļ, ka pat Ziemassvētku vecītim ir savi palīgi. Mācies burvestības pie īstiem meistariem!

Foto: stock.xchng

4. Sports, turklāt – jebkurš tā veids. Protams, ir labi vingrinājumi, bet vēl ir ļoti labi vingrinājumi. Taču izvēle var vilkties pārāk ilgi. Ko darīt? Ieslēdz "Youtube" jebkuru video ar kādiem vingrojumiem un pēc vienas minūtes tavs sapnis – sākt nodarboties ar fiziskām aktivitātēm – kļūs pavisam reāls.

5. Ieraksti savā mobilajā tālrunī mūziku, kas tev patīk. Tieši tagad, tūliņ. Ieslēdz to, kad gatavo ēst, uzkop māju, veido sev frizūru. Tu būsi pārsteigta, cik daudz patīkamākas un interesantākas kļūs ikdienā veicamās lietas.

6. Sarīko komēdiju nedēļu. Tikai tāpēc, ka smiekli vieni. Un joku filmu varoņi uz ilgu laiku kļūs tavas ģimenes smieklu pavadoņi.

7. Izvēlies gada mērķi. To, ko tava ģimene piepildīs jaunajā gadā. Un ķerieties klāt pie tā izpildes jau tagad.

8. Cieni un sāc uzlabot savu dzīvesvietu. Protams, protams, tev kaut kad būs jauns dzīvoklis vai pat māja, taču, vai tāpēc vērts atlikt savu dzīvi uz rītdienu (vai patiešām tas notiks rīt?). Kāpēc gan bērniem neizveidot zviedru sienu iespējami ātrāk, negaidot, kamēr viņi izaugs tik lieli, kad tā vairs viņus neinteresēs.

9. Pievērs uzmanību tam, ko ēd tava ģimene. Vai tev pietiek spēka, lai pagatavotu labas vakariņas? Vai pietiek laika pabrokastot no rītiem? Padomā, ko var izdarīt jau tagad, lai tavas ģimenes ēdienkarte dažādotos.

Foto: PantherMedia/Scanpix

10. Biežāk uzsmaidi saviem ģimenes locekļiem. Lēnām šis ieradums "iesēdīsies" tavā apziņā. Ar laiku tu pamanīsi, ka biežāk arī pasmaidu svešiem cilvēkiem un tas sniegs iespēju vieglāk atrast kontaktu ar viņiem.

11. Notici tam, ka tev vienmēr būs apkārt kāds, kurš par tevi parūpēsies. Tas sniegs spēkus un pārliecību visgrūtākajos brīžos. Tava pārliecība pāries uz bērniem, un tu pamanīsi, ka arī viņi kļuvuši daudz mierīgāki.

12. Atrodi līdzīgi domājošos. Iespējams, tā varētu būt kāda meistarklase floristikā vai arī tu izlemsi, ka jāsāk trenēties skriet, lai noskrietu maratonu. Nebaidies atrast jaunus draugus, iepazīties un pakāpeniski nodibināt aizvien jaunus kontaktus. Tu ievērosi, ka tev ir kļuvis vieglāk tādēļ, ka zināsi – tev ir uz ko paļauties.

Un atceries, ka rīt iestāsies jauna diena, kura noteikti atnesīs jaunas iespējas!

Padomi no portāla Letidor.ru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!