Kāda meitenīte vārdā Katrīna svētdien atnesa uz labdarības maratona "Dod pieci!" studiju savu krājkasīti ar "ļoti ilgi krāto naudiņu", ko ziedos bērniem ar īpašām vajadzībām.

Meitenīte uz stikla studiju atnākusi kopā ar tēti Rihardu, kurš viņu pagaidījis ārpus studijas telpām. Sarunā ar radio "Pieci.lv" dīdžeju meitenīte norādīja, ka ļoti ilgi krājusi naudiņu. Meitenīte kopā sakrājusi 10 eiro.

"Es jau sen gribēju kādam iedot šo naudiņu," atzina meitenīte.

Taujāta, ko viņa pati vēlētos Ziemassvētkos, meitenīte nenoliedza, ka vēlas sunīti. Savukārt tad, kad izaugšot liela, Katrīna vēlas kļūt par veterinārārsti, jo viņai patīk palīdzēt dzīvniekiem.

Par ziedojumu meitenīte varēja izvēlēties divas dziesmas, kas tiks atskaņotas ēterā, un viņa izvēlējās grupas "Astro'n'out" izpildīto dziesmu "Gravitātei - nē," kā arī grupas "Olas" dziesmu "Priekšnieku nav".

Tāpat ziedotāja vārdā Lelde pastāstīja savu aizkustinošo stāstu, noziedojot 1000 eiro lielu ziedojumu. Viņa uzsvēra, ka ikdienā cilvēki tik daudz naudas atstāj veikalos, nemaz neaizdomājoties par tiem, kuriem tā ir vajadzīga vairāk.

Sabiedrisko attiecību pārstāvis Toms Treibergs informēja, ka pagājušajā naktī radioklausītāja Lelde noziedojusi rekordsummu 1000 eiro, pasūtot grupas "Jorspeis" dziesmu "Debesis ir tuvu klāt", un tas jau ir otrais šāda apmēra ziedojums. Svētdien kāda klausītāja par 1000 eiro vēlējās noklausīties Renāra Kaupera dziedāto kompozīciju "Mana dziesma" no 2008. gada skolēnu dziesmu svētkiem.

Līdz šim maratonā saziedoti 37 598 eiro. Nauda tiks novirzīta, lai apmaksātu apmācītu asistentu darbu ģimenēs, kuras audzina bērnu ar īpašām vajadzībām.

Radio studija ir iekārtota pie Stacijas laukumā Rīgā, kur dienu un nakti dzīvo un strādā trīs dīdžeji - Toms Grēviņš, Magnuss Eriņš un Kaspars Mauriņš. Labdarības maratons ilgs līdz otrdienai.

Šāda akcija notiek jau otro gadu. To īsteno Latvijas Radio 5, dodot iespēju pasūtīt ēterā dziesmu apmaiņā pret ziedojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!