Foto: PantherMedia/Scanpix

Kāpēc gan vieniem vēlēšanās piepildās, bet citiem, savukārt, nepiepildās? Un kāpēc ne visas mūsu vēlmes īstenojas? Tādēļ, ka viss nav atkarīgs no Ziemassvētku vecīša. Vēlmju piepildījums ir atkarīgs no mums pašiem. Portāls Parents.ru aplūko, kas jādara, lai Jaunā gada naktī iedomātās vēlmes piepildītos. Padomus sniedz laika menedžmenta trenere vecākiem un bērnu agrīnās attīstības speciāliste Vera Malašenkova.

1. Jaunā gada naktī koncentrējies tikai uz vienu vēlēšanos

Nav ieteicams "vienā kulītē" salikt visu, lūgt visu un uzreiz. Padomā, kura tev pašlaik ir vislielākā vēlēšanās. Piemēram, vēlme "gribu 10 miljonus" būs nepareiza, ja ar to tu domā jaunas automašīnas, mājokļa iegādi, ceļojumu uz eksotisku valsti vai ko citu.

Iedomājies, ka pie tevis atnāk bērns un prasa iedot 50 eiro. Tu pavaicāsi: "Kam tev nauda vajadzīga?", un noskaidrosi, ka bērns grib pagalmā izveidot lielu putnu barotavu, un nauda viņam vajadzīga āmuram, naglām un dēlīšu iegādei. Tu saproti, ka āmurs mājās jau ir, naglas arī, bet dēlīšu iegādei būs nepieciešama daudz mazāka naudas summa. Tas vien nozīmē, ka Visums izskata un sāk piepildīt tikai pašas svarīgākās vēlmes, jo, lūk, automašīna vēl arī vecā ir braucama, dzīvot ir kur, tādēļ arī tik daudz naudas nav vajadzīgs.

Kaut kāda daļa šī sapņa piepildīsies, taču sajūta, ka vēlme pilnībā nav piepildīta, paliks – un tas būs skumji. Ja vēlies naudu noglabāt bankā un par to priecāties, tad "gribu 10 miljonus" – tā ir pareizā vēlme.

2. Ievēlies vēlēšanos tikai par sevi un sev

Šis ir svarīgs punkts vecākiem, jo bieži viņi dara tik daudz bērnu labā, lai tikai atvases būtu laimīgas, aizmirstot par sevi. Bet… Kā zināms, laimīgi bērni ir tikai laimīgiem vecākiem. Jāsāk vienmēr ar pašu sarežģītāko – ar sevi. Neievēlies, piemēram, lai bērns augtu vesels. Protams, veselība ir svarīga un nav šaubu, ka to patiesi un no sirds vēlies, taču tas nav par tevi.

Padomā par to, ko bērna veselība nozīmē tev personīgi. Iespējams, mieru, iespēju nodarboties ar savām lietām, ģimenes labklājību, iespēju veltīt laiku un naudu citai jomai – lūk, to arī ievēlies! Bet bērna veselība, ievēloties šādu vēlēšanos, tāpat būs laba.

Bieži vien sievietēm patīk ievēlēties kaut ko arī vīra vietā: paaugstinājumu darbā, algas pieaugumu, lai biežāk palīdzētu mājas solī… Bet, pirmkārt, šī vēlēšanās nav par tevi. Otrkārt, padomā, ko tev personīgi šo vēlmju īstenošana sniegs? Lepnumu par savu vīru, iespēju izremontēt mājokli, biežākus ceļojumus vai ko citu? Lūk, viss pārējais nokārtosies! Vēlies izmainīt pasauli – sāc ar sevi!

3. Neniekojies, ievēlies kaut ko grandiozu

Vēlēties vajag vairāk un biežāk. Vienalga viss neizdosies, tad kāpēc gan būt tik pieticīgam? Jo vairāk vēlēsies, jo vairāk arī iegūsi. Negribi neko – neko arī nedabūsi. Piemēram, ja vēlies automašīnu, tad lai tā būtu vislabākā. Nav vērts vēlēties vecu "opeli". Prasi maksimumu, jo Visums taču ir bezgalīgs gan izmēros, gan iespējās. Esi atvērts lielām pārmaiņām, lielai naudai, interesantam darbam, citādi, kad tev izkritīs loze visu izmainīt uz labāko, tu to vari palaist garām savu sadzīvisko domu un pelēcīgās rutīnas dēļ.

4. Prasi vēlmju piepildījumu savas personīgās laimes un apmierinātības ar dzīvi labad

Piemēram, "gribu jaunus zābakus, jo vecie jau pavisam novazāti" – šī vēlēšanās palīdzēs izvairīties, likvidēt problēmu. Taču mēs vēlamies kļūt laimīgi cilvēki, tādēļ, ja tie ir zābaki, tad "lai justos pati pievilcīgākā", nevis jaunus zābakus vēlies, jo vecie ir veci. Starp citu, ievēloties vēlēšanos, tās formulējumā labāk vispār nelietot "ne", jo šis burtu salikums fiksējas mūsu zemapziņā, tādēļ var kaitēt vēlmju piepildījumam. Vēlmi "nepazaudēt darbu" var pārformulēt uz "saglabāt darbu", bet vēl labāk – neesi pieticīga un vēlies uzreiz paaugstinājumu vai darba apstākļu uzlabošanos.

5. Vēlmei jābūt "ekoloģiskai" - lai tā nekaitētu citiem cilvēkiem

Nav vērts ievēlēties priekšnieka atlaišanu ar cerību ieņemt viņa vietu. Iespējams, ka viņu gan atlaidīs, taču nav garantijas, ka tieši tu ieņemsi šo vakanto vietu. Uz svešas nelaimes savu laimi neuzbūvēsi. Atriebība, dusmas, aizvainojumi – tie lai paliek vecajā gadā. Mēs taču savā priekšā vēlamies redzēt gaišu nākotni, tātad, Jaungada naktī lai top tikai gaiši nodomi un domas!

6. Gala mērķis – tavas jūtas, ko baudīsi, kad vēlēšanās piepildīsies

Padomā par tām. Laime, apmierinājums, prieks, lepnuma sajūta, brīvība? Ja ir vēlēšanās "atrast tuvu cilvēku", tad padomā, ko tas tev sniegs? Var būt attiecībās ar it kā tuvu cilvēku, bet nebūt laimīgs. Tādēļ neaizmirsti par jūtām, piemēram, "vēlos būt laimīga ar tuvu un mīļu cilvēku".

Periodiski atgriezies pie jūtām par gaidāmā sapņa piepildīšanos, vizualizē savu vēlēšanos, atgādini Visumam par sevi un to, uz ko tiecies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!