spinātu salāti zaļumi pavasaris zirnīši
Foto: Shutterstock
Runāt par uztura dziedējošo spēku mūsdienās dažkārt nozīmē uzmanīgi laipot pa nesprāgušu mīnu lauku, jo sabiedrībā arvien kaislīgāk uzvirmo viedokļi, kas uztura dziednieciskās īpašības apšauba. Patiesība droši vien ir kaut kur pa vidu - veselīgs uzturs vien labu veselību negarantē, tomēr ir produkti, kuru dziednieciskās īpašības ir zinātniski pamatotas.

Tā nesen manu uzmanību piesaistīja ārsta un uztura eksperta Maikla Gregera (Michael Greger, M.D.) jaunā grāmata How Not To Die jeb burtiskā tulkojumā - Kā nenomirt. Ikdienā Gregers ar noderīgu informāciju dalās vietnē NutritionFacts.org, savukārt jaunajā grāmatā ārsts atklāj pārsteidzošus zinātniskos pierādījumus par uztura spēju novērst daudzas slimības, kā arī mazināt hroniskas saslimšanas, kas nereti izraisa nāvi.

Šoreiz dalos ar sešiem produktiem, kurus Dr. Maikls Gregers iesaka ēst katru dienu, lai būtu pie labas veselības un ilgāk dzīvotu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!