Foto: Jānis Vīksna, Ainars Mazjānis

Turpinot Gundegas Skudriņas radošās aģentūras "Skudras metropoles" nepieradināto vakariņu jeb gastronomisko performanču ciklu "Gadalaiki", aizvadītās nedēļas nogalē Gulbju ezera krastā atpūtas centrā "Spāre" aizvadīta projekta trešā daļa "Ziema", kuras vadmotīvi bija mežs, baltums un aukstums, informē pasākuma organizatori.

Lai gan jau izskan ziemas pēdējie akordi, performances radošā grupa ziemas tematiku atspoguļoja gan scenogrāfijā un dizainā, gan gastronomijā un mūzikā.

Trīs ziemas pēcpusdienas un vakarus viesi baudīja izsmalcinātu, šefpavāra Andra Jugāna (restorāns "KUK BUK") īpaši šim pasākumam radītu maltīti no meža veltēm. Tās lielākie pārsteigumi šoreiz bija ēdams sniegs, dzēriens no zemes mātes dzīlēm, dalībnieku acu priekšā Gulbju ezerā izmakšķerētas zivis, turpat meža namā nomedītas paipalas, pēc meža smaržojošās sūnās satikts briedis un kristālos servēts deserts ledus valstībā.

To visu iedvesmoja un ar aukstu skatienu pavadīja, un viesiem dāvāja ziemas līgavas.

Pasākuma idejas autori – producente Gundega Skudriņa un scenogrāfs Mārcis Ziemiņš – ziemas maltīti iesaldēja ledū un atkausēja ugunī, ietērpa siltās zeķēs un sasaldēja lāstekās, ietina sūnās un apbēra ar sniegu.

"Gadalaiku" projekta trešo daļu "Ziema" palīdzēja īstenot projekta vadītāja Nora Ūpe, horeogrāfe Anete Tambaka, pavāra asistenti Guntars Karāns un Marina Semjonova, DJ Mareks Ameriks, tērpu dizainere Una Bērziņa un operdziedātāja Laura Teivāne, bet norises vietu atvēlēja atpūtas centrs "Spāre".

Pavisam cikls paredz četras performances – katra notiek savā gadalaikā ārā, jebkādos laika apstākļos. Par īpašo vakariņu sīkāku norisi to dalībniekiem iepriekš nav nekādas informācijas – gan norises vieta, gan gaita ir noslēpums. 90 biļetes uz performanci "Ziema" tika izpirktas 15 minūšu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!