Lasītājas jautājums: Regulāri (ik nedēļu) apmeklēju saunu. Pašlaik esmu stāvoklī (6. nedēļa). Kā tas ietekmē grūtniecības gaitu un no kuras grūtniecības nedēļas būtu jāatsakās pavisam no pirts (saunas) apmeklējumiem?

Atbild Diāna Zande, brīvprātīgā krūts zīdīšanas veicinātāja:
Nav nekāda nopietna iemesla, kāpēc lai sieviete atteiktos no pirts vai saunas apmeklējuma grūtniecības vai zīdīšanas laikā, sevišķi, ja viņa to pirms tam ir darījusi regulāri. Turklāt tas paplašina asinsvadus, uzlabo asinsriti un nedaudz uzlabo piena veidošanos. Taču, ja sieviete pirms tam nav gājusi saunā vai pirtī, iet viņa drīkst, taču ir sevi jāvēro. Jāskatās, kā reaģē organisms un ķermenis, vai nav kādas pārmaiņas, vai nepasliktinās pašsajūta vai nav kādas citas izmaiņas, piemēram, nepaplašinās vēnas.

Lasi vēl: Ieteicamās procedūras saunā

Lasītāju ievērībai: Ja nevari atrast atbildi uz savu jautājumu mūsu rakstu arhīvā, vēstuli sūti “Delfi Sievietēm” redakcijai uz e-pasta adresi sieviete@delfi.lv. Raksti īsi, lietojot pareizu gramatiku un pieturzīmes. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!