Foto: PantherMedia/Scanpix

Ar katru gadu skolās palielinās to bērnu skaits, kuriem ir jaukti, runas un valodas traucējumi, ko vajadzēja novērst jau pirmsskolas vecumā. Jo ātrāk bērns saņem logopēda un speciālā pedagoga palīdzību, jo veiksmīgāk var uzlabot runas kvalitāti un novērst mācīšanās grūtības, uzsver pirmsskolas izglītības iestādes "Dzintariņš" vadība.

Šīs problēmas pašas no sevis nepāriet, īpaši, ja bērna runa trīs, četru gadu vecumā ir neskaidra un nesaprotama, ja viņš neprot izveidot īsus teikumus, maz komunicē ar citiem.

Rīgas pirmsskolas izglītības iestādē "Dzintariņš" (Rīgā, Ikšķiles ielā 12) logopēdiskajās grupās un grupās ar jauktiem attīstības traucējumiem ir brīvas vietas. Bērnudārza vadība aicina vecākus pieteikt bērnus, kuri ir dzimuši 2010., 2011. un 2012.gadā pa tālruni 67848427 vai 67848429.

Iestādē tiek uzņemti bērni ar Pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinumu speciālās pamatizglītības apguvei izglītojamiem ar valodas traucējumiem (programmas kods 01015511) un grupās ar jauktiem attīstības traucējumiem (01015611). Sīkāka informācija par komisijas darbu pa tālruni 67037322.

"Dzintariņš" kvalificētie logopēdi, speciālie pedagogi, psihologs un pirmsskolas pedagogi nodarbībās veic maksimālu runas un valodas traucējumu korekciju: veido gramatiski pareizu runu, paplašina un aktivizē vārdu krājumu, sekmē vispusīgu bērnu attīstību, lai audzēkni sekmīgāk var uzsākt skolas gaitas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!