cūku pupas, brokastis, launags, sviestmaizes, ciabata, fetas siers
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

17. martā no pulksten 18.30 līdz 20.30 Mārupes pamatskolas telpās, bet 22. martā no pulksten 18.30 līdz 20.30 Kalnciema kvartālā, Rīgā notiks bezmaksas izglītojošs nodarbību-diskusiju cikls par bioloģisko pārtiku "Bioloģiskās sarunas".

Vai bioloģiskā pārtika ir labāka? Kā tā tiek audzēta, ražota un kā veidojas tās īpašības? Vai, ēdot nebioloģisko pārtiku, mēs nodarām kaitējumu sev un saviem bērniem? Kāpēc tas, ko izaudzējusi vecmāmiņa laukos, nav bioloģiska pārtika? Kāpēc tā ir tik dārga?

Šie ir daži no jautājumiem, kas cilvēkiem saistās ar bioloģisko pārtiku, un "Bioloģiskajās sarunās" bioloģiskie saimniekotāji kopā ar dažādu jomu ekspertiem izgaismos nezināmo, apstiprinās vai sagraus mītus, lai rastos skaidra izpratne par to, kas ir un kas nav bioloģiskā pārtika, portālam Cālis.lv stāsta kampaņas "BioLoģiski!" koordinatore Liene Brizga-Kalniņa.

Mārupes pamatskolā par bioloģiskās pārtikas pamatiem – bioloģisko lauksaimniecību, tās pamata principiem, sertifikāciju, marķējumu, kā arī par savu pieredzi stāstīs bioloģiskā saimniekotāja Gundega Jēkabsone no z/s "Geidas", savukārt diskusijā piedalīsies Eva Kataja, uztura speciāliste, Krista Baumane, kulinārā bloga Krista.lv autore, un Liene Brizga-Kalniņa, "BioLoģiski!" pārstāve. Sarunas moderators būs Uģis Joksts.

Savukārt Kalnciema kvartālā par bioloģiskās lauksaimniecības pamata principiem stāstīs Jānis Garančs, SIA "Aloja Starkelsen" vadītājs, bioloģiskās kartupeļu cietes ražotājs, sarunā piedalīsies arī Mārtiņš Rītiņš, restorāna "Vincents" šefpavārs, Laila Meija, dietoloģe, Signe Meirāne, portālu un žurnāla "Četras Sezonas" radītāja un redaktore, kā arī Krista Baumane, kulinārā bloga Krista.lv autore. Sarunas moderators būs Dāvids Ernštreits.

Kalnciema kvartāla sarunās droši var nāk arī ar bērniem, jo būs nodrošināta bērnu pieskatīšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!