restorāns, ēdiens, vakariņas, bagātīga maltīte, svētku maltīte
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kā pareizi saplānot ēdienkarti nedēļai, lai pēc septiņām dienām neatklātu, ka biezpienam jau sen beidzies derīguma termiņš, tomāti sažuvuši, bet maizes kancīti apsēdis pelējums? Tev noteikti noderēs padomi, ko atradām izdevumā "Gazeta".

Ir taču pasaulē arī disciplinēti cilvēki, tādi, kuriem viss akurāti salikts pa plauktiņiem – gan virtuvē, gan ģērbtuvē, gan vispār dzīvē kā tādā. Un pats galvenais – ledusskapī. Viņiem nekad nenākas izmest sabojājušos produktus, atrast plaukta dziļumos appelējušas krējuma atliekas, viņiem nevajag prātuļot, kas, pie velna, ir anšovi un kā tie nonākuši ledusskapī. Tāpat viņiem nav attīstīta spēja pēc smaržas noteikt produktu (ne)svaiguma pakāpi un viņi nemēģina draudzenēm –dārzkopības entuziastēm iesmērēt piecus kilogramus saasnojušu kartupeļu.

Diemžēl šis stāsts nav par mums. Mums ir gluži pretēji – ledusskapī viss pazūd un sabojājas. Mēs varam vienu vakaru sapirkt siļķu rolmopšus, karameļu saldējumu, alus četrpaku un marinētus tomātiņus, pēc tam ilgi domājot, ko ar šo dīvaino kombināciju iesākt. Mums mājās ir tikai griķi, sinepes, aizvakardienas kefīrs un ātri pagatavojamās nūdeles. Īsumā – mums ļoti jāmācās pareizi iepirkties (un jābeidz pirkt dīvainus produktus).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!