Foto: Shutterstock

Kops seniem laikiem cilvēce uzdod sev jautājumu par dzīves jēgu. Meklējumu rezultātā ir radušās daudzu tautu leģendas un filozofiskie virzieni. Adme.ru iepazīstina ar japāņu leģendu par sarkanajiem pavedieniem, kas mūsu dzīves notikumus skaidro tik ticamā un romantiska veidā, ka gribas tai ticēt.

Aizveriet acis un apzinieties, ka visā jūsu ķermenī rit asinis, kas, tekot pa organisma bezgalīgajām vēnām un asinsvadiem, nokļūst līdz katrai maliņai un dāvā jums dzīvi. Starp neskaitāmajiem asinsplūsmas ceļiem jūsu ķermenī ir viens īpašs – no sirds līdz mazajam pirkstiņam. Tos saista elkoņa artērija. Mazais pirkstiņš ir īsts sirds "pārstāvis", un tieši tādēļ daudzu tautu kultūrās šo pirkstu izmanto samierināšanās, solījumu un tamlīdzīgām darbībām.

Saskaņā ar japāņu leģendu, šī saikne starp sirdi un mazo pirkstiņu nebeidzas ar pirkstu. No tā "izplūst" neredzams sarkans pavediens, kurš pilnībā saista mūs ar citu cilvēku pavedieniem, tas ir, – viņu sirdīm.

Tie, kas saistīti ar šiem pavedieniem, ir likteņa saistīti. Viņiem paredzēts satikties un lielā mērā ietekmēt vienam otra dzīvi, neatkarīgi no laika, vietas un notikumiem, kuri viņus pašlaik šķir. Dzīves laikā šis pavediens var stiepties vai piņķerēties, apgrūtinot satikšanos vai attālinot saistītos cilvēkus vienu no otra, taču tas nekad nepārtrūkst.

Šī dzīves un attiecību koncepcija radījusi veseluma filozofiju, kura
apgalvo, ka mūsu dzīves spēks izplatās ārpus mūsu ķermeņa un savieno mūs ar Visumu un tā enerģiju. Sarkanais pavediens ir veids, kā saprast cilvēku kā veseluma daļu, kā plašā Visuma daļu.

Ne velti mēs dažkārt aizdomājamies, ka vieni vai otri cilvēki mūsu dzīvē nav nākuši tāpat vien. Un paši ne velti parādāmies citu dzīvēs.

Mūsu pavediens nosaka mūsu likteni, tas ir mūsu iezīmētais maršruts, kas ved mūs pie tiem, kuriem mēs visvairāk esam vajadzīgi un kuri ir vajadzīgi mums, kaut arī mēs to neapzināmies visas dzīves laikā. Japāņi gadsimtiem ilgi tic: nekas šajā nebūt ne vieglajā dzīvē nav nejaušs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!