Foto: Shutterstock
Daudzi cilvēki piedzīvo depresiju vai vismaz kādu no tās izpausmēm, nezinot, kā no tām atbrīvoties un kļūt laimīgiem. Pēcdzemdību depresija, nepaklausīgi bērni, partneris vai priekšnieks, kurš tevi nesaprot, pārāk liela slodze darbā… Un vispār, tev šķiet, ka viss ir slikti.

Iespējams, šie 20 laimīgu cilvēku ieradumi kādai sievietei, kura slīgst pastāvīgā depresijā vai nomāktībā, dažās nedēļās palīdzēs sākt jaunu dzīvi, ja vien pati tam būsi gatava. Ieradumus, par kuriem laimīgie nemaz skaļi nerunā, atklāj portāls Wiolife.ru.

Viņi neatsaucas citu negatīvismam. Nekad un nekādos apstākļos nerīko histērijas bez iemesla, dramatiskas scēnas un neatrodas blakus tiem, kuri to dara. Vislaimīgākie ir tie, kuri nepievērš ne mazāko uzmanību uz to, ko runā sveši cilvēki, īpaši, ja viņi to dara rupjā veidā. Bez tam viņi pat var būt pateicīgi liktenim, ka ļauj satikt šādus neapmierinātus, rupjus un smaga rakstura cilvēkus, jo viņi ir dzīvs un spilgts piemērs tam, kādam nekādā gadījumā nevajadzētu būt. Viņi skatās uz šiem cilvēkiem, un savu dzīves ceļu vada citā virzienā. Tev ieteicams darīt tieši tāpat.

Viņi dalās ar citiem tik, cik spēj un ar to, ko vien spēj. Lai gan tad, kad tu vienkārši kaut ko atdod, tā vienkārši skaitās nesavtīga rīcība, ar laiku tas var nest devējam daudz vairāk nekā saņēmējam. Daudzos gadījumos sociāls atbalsts, pirmkārt, dara laimīgākus mūs pašus, bet tikai pēc tam – mūsu rūpju objektus. Laimīgi cilvēki to lieliski zina, un tādēļ vienmēr meklē veidus palīdzēt tiem, kas viņiem ir apkārt, kamēr nelaimīgie cilvēki sev uzdod jautājumu: "Bet ko es no tā gūšu?".

Mīlēt sevi, prast pateikt 'nē' un nealkt slavas

Foto: Shutterstock

Optimisms un neķert kreņķi par niekiem

Foto: Shutterstock

Plāns grūtajiem laikiem un dzīvot bez atskatīšanās pagātnē

Foto: Shutterstock


Viņiem vienmēr ir plāns situācijai, ja sāksies ne tie vieglākie laiki. Laimīga dzīve – nenozīmē obligātā kārtā arī vieglu dzīvi. Un ik pa laikam pienāk periodi, kad būt laimīgam ir ļoti, ļoti grūti. Bet kuri cilvēki, pārvarot problēmas, pēc tām dzīvo vēl ilgāk un laimīgāk? Tie, kuriem nelaimes nākušas par labu. Tavs raksturs ir veidots tieši tā, kā tu uzvedies ne tajos labākajos laikos. Centies uz visu paraudzīties objektīvi. Pieņem šo mācībstundu un virzies tālāk. Un neļauj nepatikšanām tevi sarūgtināt uz pārāk ilgu laiku.

Viņi atteikumus un sagrāves redz kā aizsargmehānismu no tā, kam nav jānotiek. Tas, ka tev atteica, vēl nenozīmē, ka ar tevi kaut kas nav kārtībā. Visticamāk, tas nozīmē vien to, ka otra puse nespēja pamanīt, ko tu vari tai piedāvāt. Tas nozīmē, ka tev ir laiks sevi vēl labāk attīstīt – tuvināties sava sapņa galamērķim, kļūt par savas jomas meistaru, atrast darbu, kas tev tiešām iet pie sirds. Laimīgi cilvēki to zina, tādēļ arī atteikumu neuzskata par aizvainojumu. Vai tas vīrietis tev nepiezvanīja? Tevi nepieņēma labā amatā? Bankā atteica kredītu? Nu neko, tātad, tas priekš tevis nebija tas labākais variants. Un nākotnē tevi gaida kaut kas labāks.

Viņi dzīvo pa īstam. Nekad neļauj savai pagātnei noteikt tavu nākotni. Labāk, lai tā ir kā mācībstunda, kas palīdzēs tev ieiet nākotnē. Nekādu sirdsapziņas pārmetumu, nekādu dusmu par atmiņām pagātnē. Vienkārši dzīvo un ej uz priekšu. Mums nav lemts uzzināt, kas mūs gaida nākotnē, taču tas mūsu ceļu padara tikai vēl interesantāku. Jā, jā, tieši tas dzīvei piešķir vērtību, lai to dzīvotu. Laimīgi cilvēki par to zina un cenšas to izdzīvot maksimāli "pa īstam".

Novērtēt brīvību un sportot

Foto: Shutterstock


Viņi pareizi triec savu laiku. Bieži cilvēki atzīstas, ka nožēlo, ka atteikušies no kaut kā, par ko dzīvē sapņojuši. Kad cilvēki saprot, ka viņu dzīve iet jau uz otru pusi, viņi paraugās atpakaļ un saprot, cik gan daudz ciņi varējuši izdarīt… Un bieži viņu sapnis bijis pavisam, pavisam tuvu. Un ko viņiem būtu vajadzējis izdarīt, lai tas īstenotos dzīvē. Reti kurš novērtē brīvību, ko mums sniedz laba veselība – kamēr vien par to nesūdzamies. Ne velti saka, ka nedēļā ir septiņas dienas, un katra no tām saucas "vienreiz".

Viņi pilnībā nododas tam, kas viņiem ir vissvarīgākais. Ja tevi interesē kāda nodarbe, tad ar to arī nodarbojies, kad vien tev tam ir brīvs laiks. Ja tu patiešām esi ar kaut ko aizrāvusies, tad tā dēļ, lai cik grūti būtu atrast brīvo laiku, tu izdarīsi visu, lai to atrastu. Lūk, arī visa gudrība!

Lai sasniegtu kādā jomā meistarību, viņi gatavi paciest jebkuras neērtības. To, ka tev nav viegli kādā ceļā, pirmkārt, nozīmē, ka tu tomēr pa to virzies. Laimīgie to zina. Viņi sevī atrod spēku mācīties ko jaunu un savas zināšanas papildina līdz pilnībai, pat, ja tas nemaz nenākas tik viegli. Kāpēc? Tāpēc, ka atskatoties atpakaļ un ieraugot to, cik tālu ir pavirzījušies pa izvēlēto ceļu, viņi izbauda laimes un apmierinājuma sajūtu. Un tas, ko tu iegūsi, kļūstot par kādas jomas meistaru, ar vieglumu ļaus vieglāk pārvarēt visas iespējamās neveiksmes.

Viņi rūpējas par savu veselību. Lai cik tev ļoti nepatiktu fiziskās aktivitātes, ja tu ar tās pildīsi regulāri, tad arī tava pašsajūta uzlabosies. Ja tavs ķermenis jutīsies slikti, tas ietekmēs arī prātu, samazinot koncentrēšanās spējas un arī gara spēku – bet bez tā sasniegt savu mērķi jau būs daudz sarežģītāk. Neseni pētījumi ir apliecinājuši, ka regulāras fiziskas nodarbes palīdz cilvēkiem atbrīvoties no depresijas daudz veiksmīgāk, nekā zirga devās dzertie antidepresanti. Pēc sešu mēnešu regulārām fiziskām aktivitātēm šie cilvēki kļūst daudz imūnāki pret depresiju un neirozēm, jo viņi ir sajutušies, ka kaut ko spēj paveikt, ka ir iespējams sasniegt arī šķietami nesasniedzamas virsotnes.

Mazie dzīves prieciņi un jauni iespaidi

Foto: Shutterstock

Mirkļa burvība un ieklausīšanās sirdī

Foto: PantherMedia/Scanpix


Viņi saprot un pieņem dzīves sniegtos mirkļus. Tas, kas nevelkas mūžīgi, vēl nenozīmē, ka tas nebija tā vērts. Laimīgi cilvēki zina, ka tā ir patiesība – katram ir savs laiks un vieta. Attiecības, darbs un dzīves pieredze – tas viss ir daļa no kopuma. Ar laiku mēs kļūstam vecāki un gudrāki, un saprotam, pie kā jāturas visiem spēkiem, bet ko var arī atlaist. Ar laiku kaut kas vai kāds nevar palikt ar mums. Ar laiku mūsu ienīstās pārmaiņas – patiesībā ir vienīgais veids, kā sasniegt savu mērķi. Un dažreiz aiziet – vienīgais veids, kā izdarīt soli uz priekšu.

Viņi dzīvo tādu dzīvi, kādu patiešām vēlas. Šis ir pēdējais punkts, kas savā ziņā pavelk svītru zem visiem iepriekšējiem. Viena no sūdzībām, ko dažkārt var dzirdēt no cilvēkiem ir šāda: "Ja es būtu pietiekami drosmīga, lai dzīvotu tieši tādu dzīvi, kā vēlos, nevis to, ko no manis sagaida citi." Nedari to ar sevi. To, ko domā citi cilvēki – un jo īpaši to, ko viņi vēlas, tev absolūti nav svarīgi. Tavas cerības, sapņi, mērķi – lūk, tas ir svarīgi. Rīkojies tā, kā tev priekšā saka sirds. Veido sev apkārt tādu cilvēku loku, kuri vienmēr tevi atbalsta – nevis "tevi", kādu viņi tevi vēlas redzēt, bet tevi tādu, kāda esi patiesībā. Atrod īstus draugus un nekad nezaudē saikni ar viņiem. Runā to, ko tu vēlies, nevis to ko vajadzētu dzirdēt. Izsaki savas jūtas. Apstājies un pasmaržo rozes. Un pats galvenais – saproti, ka lielākajā vairumā gadījumu tieši tev pašai ir jāizlemj, vai būt laimīgai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!