Foto: Reuters/Scanpix

Atraktivitāte, rotaļīgums un talants – tieši tā mēs atceramies žiperīgo meiteni no Disneja filmām, taču laiks uz vietas nestāv, un ne vienmēr sparīgi starti sekmējas ar rožainu rezultātu. Lindsija Lohana ir viens no zvaigžņotajiem Holivudas piemēriem, ka ne viss, kas sākas labi, tā arī beidzas. Kāpēc mēs viņu neredzam ar "Oskara" balvām rokās? Lūk, arī atbildes.

Lindsija Lohana dzimusi 1986. gada 2. jūlijā Ņujorkā. Augot nevarēja teikt, ka viņai, kas trūktu – tēvs strādāja bankā un arī viņam pašam bija savs bizness, bet Lindsijas mamma bija daļa no Volstrītas, kurā strādāja par analītiķi.

Jau kopš bērna kājas Lindsija pavadīja laiku kameru un fotogrāfu priekšā – visi ceļi šai jaunajai dāmai bija atvērti. Diemžēl, ne vienmēr viss notiek, kā plānots un viņas karjera, iekšējo dēmonu vadīta, sāka brukt un jukt mediju un visas pasaules priekšā.

Kā Lindsija mēģināja restartēt savu dzīvi, iepinās mīlestības tīklos ne tikai ar vīriešiem, bet arī ar dāmām un centās izķepuroties no kārtējiem skandāliem, lasi turpinājumā.

Filmu par Lindsiju Lohanu skaties ceturtdien, 5. maijā, plkst. 22:00 360TV!

No veiksmīga starta līdz neveiksmīgam turpinājumam

Foto: AP/Scanpix

Lohana jau kopš trīs gadu vecuma gozējusies kameru priekšā kā modele un aktrise reklāmās, kā arī parādījās ar nelielām lomiņām filmās. Šī uzmanība noveda pie atpazīstamības, kas sekmējās ar to, ka klāt bija pirmā viņas filma "Dvīņu slazdā" ("The Parent Trap"), kurā viņa spēlēja divas galvenās lomas – dvīņu māsas, kas visu mūžu dzīvojušas atsevišķi un nejauši satikušās kādā nometnē. Jaunā draudzība noveda pie tā, ka abas meitenes vēlējās savest kopā savus vecākus – un viņām tas izdevās.

Arī pēc šīs filmas, karjera Lohanai tikai virzījās augšup – viņa dabūja lomas vairākās Disneja studijas filmās – "Freaky Friday" (2003) un "Confessions of Teenage Drama Queen" (2004), kuras arī vainagojās ar panākumiem. Taču tikai "Paramount" studijas filma "Nekrietneles" ("Mean Girls") pārvērta jauno aktrisi žilbinošā zvaigznē. Šo filmu augsti novērtēja arī kritiķi.

Jāteic, ka pēc tam viņa atkal atgriezās pie Disneja studijas filmām. Loma filmā "Herbie: Fully Loaded" iezīmēja jaunu ēru viņas karjerā – Lindsijai kopš šīs lomas tika piedāvātas daudz pieaugušākas un nopietnākas lomas.

Šajā pašā laikā, viņa sevi attīstīja arī mūzikas karjerā. Pateicoties neizmērojamam fanu atbalstam, Lindsijas debijas albums "Speak" iznāca 2004. gadā un iemantoja platīna statusu, kas izriet no albuma pārdošanas. Viņas nākamais albums "A Little More Personal" iznāca 2005. gadā, taču tas neiemantoja klausītāju sirdis tik ļoti kā albums pirms gada.

Lūk, viena no Lindsijas populārākajām dziesmām.

Tāpat dziedošā aktrise panākumus neguva arī nākamajās filmās –"Just My luck"un "A Prairie Home Companion"– kurās aktrise spēlēja mazāk nozīmīgas lomas.

Jāteic, ka, lai arī aktrise ir piedalījusies vēl dažādās filmās, nevarētu teikt, ka pēc Disneja princesītes viņai izdevies iekarot augstākas virsotnes. Turpmākajā karjerā viņa paviesojusies arī dažādos seriālos un sarunu šovos, kā arī ieguvusi mazāk nozīmīgas lomiņas, piemēram, filmās "Machete"(2010) un "Scary Movie 5"(2013).

Līdzšinējā karjerā Lindsija 33 reizes ir tikusi nominēta, no kurām 17 reizes arī ieguvusi balvu. Nominācijas un balvas gan aktrise vairāk ieguvusi karjeras pirmajā pusē un daudz no tām saistās tieši ar jauniešu kategoriju nominācijām vai visas filmēšanas grupas komandas balvām. Tomēr starp šīm 33 nominācijām, četras no tām iegūtas no "Zelta avenes", kuri apbalvo gada sliktākos ekranizējumus un aktierus.

Filmu par Lindsiju Lohanuskaties ceturtdien, 5. maijā, plkst. 22:00 360TV!

Disneja mīlas trijstūros ar Hilariju Dafu un Mailiju Sairusu

Foto: AP/Scanpix

Hilarija un Lindsija tolaik bija iemantojušas savu fanu sirdis un Disneja pasaule bija viņu. Jāteic, par spīti abu uzlecošo zvaigžņu līdzībai un šķietamajām kopīgajām interesēm, abas savā starpā karoja, protams, puiša dēļ. Kā izrādās, meiteņu savaldzinātājs bija popzvaigzne Ārons Kārters, kurš, starp citu, ir jaunākais brālis"Backstreet Boys" dalībniekam Nikam.

Lielie mīlas līkloči sākās uzreiz pēc milēniuma. Hilarija Dafa satika Āronu "Lizija Makgvairas" ("Lizzie McGuire") filmēšanas laukumā un abi satikās aptuveni divus gadus, līdz dziedātājs izdomāja nedaudz pamainīt savas "Disneja lellītes". Kā atzina pats Kārters, "Es ar Hilariju satikos kopš savas 13 dzimšanas dienas un pēc pusotra gada attiecībām man vienkārši palika nedaudz garlaicīgi, tāpēc es sāku iepazīt Lindsiju". Acīmredzot, Lohana tomēr bija nedaudz "garlaicīgāka" kā Dafa, tāpēc pēc dažu mēnešu attiecībām, Ārons atgriezās pie savas pirmās draudzenes. Jāteic, ka pēc tam viņu attiecības nebija pārāk ilgas, jo atklājās, ka Ārons krāpis viņu ar vēl kādu citu. Ak,šīs jauniešu mīlas likstas!

Jāteic, ka puišu dalīšana abu starpā neradīja draudzīgas saites. Dažādos pasākumos bija jūtama spriedze un nepatika vienai pret otru. Šī jezga turpinājās diezgan ilgu laiku, un mediju atspoguļošana un zvaigžņu tincināšana nekādi nepalīdzēja abām slavenībām izlīgt.

Apmēram desmit gadus vēlāk Lindsija esot iesaistīta vēl vienā mīlas trijstūrī. Medijos parādījās ziņas, ka Lindsija slepus satiekoties ar jauno modeli Morganu Okonoro. Tiesa, viņa draudzenei aiz muguras. Bet tas vēl nav viss – kad slepenie balodīši esot ballējušies kādā naktsklubā, viņu pulciņā parādījusies arī Mailija Sairusa, kura, starp citu, arī savu karjeru sāka kā "Disneja princesīte", vēlāk radot baumas, ka ir izveidojies jauns mīlas trijstūris. Jāpiebilst, ka šis pieņēmums, lai gan daudz tik atspoguļots medijos, tika vairāk noliegts nekā atzīsts.

Filmu par Lindsiju Lohanu skaties ceturtdien, 5. maijā, plkst. 22:00 360TV!

Cīņa ar bulīmiju

Foto: Reuters/Scanpix

Kā izrādās, vēl nesasniegusi pat 20 gadu slieksni, uzlecošā aktrise jau cīnījusies ar dažādiem dēmoniem – viens no tiem – bulīmija.

"Man bija pašai no sevis slikti," kādā intervijā atzina Lindsija. Lielu lomu spēlējuši arī viņas kolēģi, kuri palīdzējuši tikt galā ar šo grūto periodu, teju ar varu piespiežot aktrisei saņemties un sakārtot savu veselības stāvokli. "Mēs par tevi pārāk daudz uztraucamies," skaidrojuši kolēģi, minot, ka šī nav pirmā reize, kad kāds no industrijas uzsācis šo šausmīgo ceļu. Aktrise atzina, ka tajā brīdī viņa zinājusi – ir problēma, bet viņa vienkārši nav spējusi to atzīt.

Arī pati Lohana atzīst, ka straujā svara zaudēšana viņai tagad uzdzen šermuļus, jo no miesas nebija palicis teju nekas.

Pēdējais piliens šajā procesā bijis pēc tam, kad Lindsija nogādāta slimnīcā ar nenormālām galvas sāpēm, temperatūru, kas bija jau kā sekas aknu infekcijai un neēšanai.

Filmu par Lindsiju Lohanu skaties ceturtdien, 5. maijā, plkst. 22:00 360TV!

Mīlas dēkas: attiecības ar sievieti, vienas nakts sakari un bildinājums

Foto: AP/Scanpix

Pēc Ārona Kārtera, protams, sekoja vēl dažas attiecības ar aktieriem, televīzijas zvaigznēm un citiem pazīstamiem cilvēkiem, taču, iespējams, ka daudzi ir palaiduši gar ausīm, ka aktrise ir spēlējusi arī "otrā komandā". Sākot ar 2008. gadu, Lindsijai bija attiecības ar DJ Samantu Ronsoni. Lai gan viņu attiecības nebija sevišķi gludas – abas sievietes regulāri pašķīrās un atkal viena otru atrada – var teikt, ka kopā viņas pavadīja divus gadus. Kā atklāja Lohana, attiecības ar Ronsoni bija "toksiskas".

Lai gan abas sievietes izšķīrās kā draudzenes, aktrise teic, ka viņas ar Samantu vienkārši nebija radītas viena otrai, taču atzīst to, ka bija viņā iemīlējusies. Pēc tam aktrise gan vēstīja, ka vispirms viņai jāiemācās mīlēt pašai sevi un tikai pēc tam viņa var mīlēt kādu citu. "Divi toksiski cilvēki nevar būt kopā. Stāsta beigas. Mēs tagad esam draudzenes – tā tas sākās un tā tam arī ir jābūt," teic aktrise, kura pēc šķiršanās jutusies traģiski.

Tiesa, lai arī varbūt attiecības Lindsijai Lohanai īsti nevedās veidot, vienas nakts sakari aktrisei nav sveši. 2014. gadā tika nopludināts saraksts, kurā Lohana uzskaitījusi visas slavenības, ar kurām viņa metusies gultā. Šīs saraksts tapis kādā vakarā, kad Lindsija ar draudzenēm izklaidējusies, un šāda saraksta veidošana, kā izrādās, ir viena no izklaidēm. Tiesa, daudzi vārdi tā arī netika atklāti, minot, ka tie ir ietekmīgi, precēti vīrieši, kuru vārdu izpaušana varētu izraisīt neizmērojamus skandālus. Taču daži šovbiznesa pārstāvji tomēr tika nosaukti – Džastins Timberleiks, Ādams Levins, Kolins Farlels, Džeims Franko, kā arī Zaks Efrons. Jāpiemin, ka kopā skandalozajā zīmītē bija minēti 36 ietekmīgi cilvēki.

Kā vēstī mediji, tagad Lohana ir attiecībās ar krievu biznesmeni Jegoru Tarabasovu, kurš ir vien 22 gadus vecs. Kā izskaitļojuši žurnālisti pēc iespaidīgā gredzena pirkstā, abi ir saderinājušies pēc vairāku mēnešu attiecībām.

Filmu par Lindsiju Lohanu skaties ceturtdien, 5. maijā, plkst. 22:00 360TV!

Dzīve uz restarta pogas jeb ilgtermiņa attiecības ar rehabilitāciju

Foto: Reuters/Scanpix

Ja jārunā par Holivudas aktrisēm, kuras kritušas apreibinošo vielu valdzinājumā, tad, iespējams, topa virsotnes šajā jomā ieņemtu Lindsija. Neskatoties uz to, ka Lindsijas pirmais kokteilis 17 gadu vecumā bijis tik drausmīgs, ka viņa pēc tam ilgi nav lietojusi alkoholu. Jāteic, tas bija tikai slikts sākums, jo, kā izskatās, viņa vēlējās pamēģināt vēl un vēl – domājot, ka citas reizes, iespējams, būs "labākas". Šķiet, arī pati aktrise mazliet apjukusi savos vārdos, jo intervijās atzinusi, ka "nekad nav aizrāvusies ar alkoholu" un arī kokaīnu viņa ir vien pāris reizes pamēģinājusi, piebilstot, ka tajās nelaimīgajās reizēs esot arī tikusi pieķerta.

2007. gadā, kad Lindsijai bija 21 gads, aktrise pirmo reizi apmeklēja rehabilitācijas centru. Viņa pati izvēlējās par labu šādam solim. Viņa atzina, ka ir nolēmusi parūpēties par sevi un par savu veselību. Tajā pašā laikā, kad viņa bija rehabilitācijā, viņa turpināja filmēties arī filmā "I Know Who Killed Me", naktīs atgriežoties atpakaļ iestādē – šādā veidā Lindsija pavadīja mēnesi.

Kad uz "brīvām kājām" Lindsija bija vien dažus mēnešus, viņai nācās atgriezties rehabilitācijas centrā – pēc tam, kad tika pieķerta, braucot dzērumā un ar mašīnu ietriecoties kokā. Viņa iesaistījās 45 dienu programmā un piekrita nēsāt alkohola un narkotiku nosakošo aproci pēc iznākšanas no rehabilitācijas.

Šķiet, arī šoreiz ārstēšana Lindsijai īsti nepalīdzēja. Jau pēc dažām nedēļām viņa bija atpakaļ, no kurienes nākusi. Šoreiz – par agresīvu braukšanu un pašizveidotām ātruma sacīkstēm ielās, kuru laikā aktrise bija lietojusi kokaīnu. Augustā par pārkāpumiem tika pieņemts lēmums – četras dienas cietumā. Vēlāk gan sods tika mīkstināts par trīs dienām, jo viņa desmit dienas strādāja sabiedrisko darbu morgā un slimnīcas uzņemšanas nodaļā. Viena diena cietumā gan Lohanai pārvērtās par 84 minūšu ieslodzījumu, jo cietums teju gāzās riņķī no cilvēku pūļiem.

Foto: Reuters/Scanpix

2010. gadā Lohana neapmeklēja piespriestās obligātās anonīmo alkoholiķu nodarbības, tāpēc viņai tika piespriestas 90 dienas cietumā un tikpat – rehabilitācijā. Tomēr pēc 14 cietumā pavadītām dienām, viņu pārsūtīja uz rehabilitāciju, kuru viņai ļāva pamest jau 23. dienas vakarā. Kā izrādās, nosakot diagnozi, viņas stāvoklis tika novērtēts sliktāks, nekā tas patiesībā bija. Atsaucoties uz Lohanas pārstāvja teikto, šoreiz Lindsija bija "patiešām mainījusies".

Jau pēc mazāk kā mēneša sekoja vēl vienas nepatikšanas – viņas rezultāti narkotiku pārbaudes laikā uzrādīja, ka tik "mainījusies" skandalozā aktrise nemaz nav. Pēc fakta konstatēšanas atkal sekoja rehabilitācija un no septembra beigām līdz līdz janvārim viņa centās savu dzīvi atkal salikt pa plauktiņiem. Lai gan viņa godīgi izgāja visu rehabilitācijas kursu, tas nepagāja bez jebkādām problēmām. Kā izrādās, Lindsija bija uzbrukusi kādai darbiniecei, bet apsūdzības netika izvirzītas.

Pēc atgriešanās dzīvē sekoja lērums neveiksmju un skandalozu notikumu – Lindsija it kā esot nozagusi kaklarotu, pārkāpusi mājas aresta noteikumus, vairākkārt pabijusi cietumā. Lohanas publicists gan tolaik teica, ka Lindsija "ir gatava atšķirt jaunu nodaļu savā dzīvē, fokusējoties uz to, kas viņai patiešām patīk – piedalīšanos filmās".

Bet kārtējo reizi pierādījās, ka no drāmas un nepatikšanām viņa vienkārši nevar izvairīties. 2012. gadā, pēc kārtējās auto avārijas, viņa atkal izvēlējās censties mainīt savu dzīvi, cerams, ka vienreiz par visiem laikiem viņai tas izdevās.

Pēc tam sadarbībā ar Opru Vinfriju Lindsijas dzīves ceļa nedienas tika atspoguļotas arī sēriju ciklā. Pēc šova atklājās, ka viņai filmēšanas laikā bijis spontānais aborts.

Filmu par Lindsiju Lohanu skaties ceturtdien, 5. maijā, plkst. 22:00 360TV!

Raksta tapšanā izmantota informācija no Biography.com, Buzzfeed.com, Dailymail.co.uk, thedailybeast.com, Mtv.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!