Fоtо: Publicitātes attēls

Maratonists Dins Vecāns 28 Eiropas pilsētās 1200 labdarības kilometrus veltīs Dakteru klaunu pozitīvajam darbam un aicinās ikvienu iedzīvotāju ziedot līdzekļus pozitīvu emociju radīšanai bērniem ķīmijterapijas procedūru laikā.

13. maijā pulksten 18 kustības "Ghetto Games" astotās sezonas atklāšanas pasākums Grīziņkalna sporta laukumā, Rīgā būs pirmā vieta no 28 valstīm, kur maratonists Vecāns sāks vēl nebijušu 1200 kilometru labdarības skrējienu - mākslas performanci "28 maratoni 28 pilsētās 28 dienās", aicinot ziedot pozitīvu emociju radīšanai bērniem slimnīcu onkoloģijas nodaļās, portālu Cālis.lv informēja biedrības "Dr.Klauns" vadītāja Marianna Milovska.

28 dienās katrs no 28 maratoniem tiks pievarēts uz skriešanas celiņa iepretim atpazīstamiem apskates objektiem visās 28 Eiropas Savienības dalībvalstu galvaspilsētās, pēdējam - 9. jūnijā noslēdzoties Tallinā, Igaunijā.

Vecāns kopā ar akcijas "28 maratoni 28 pilsētās 28 dienās" organizatoriem izlēmuši, ka onkoloģijas mazajiem pacientiem tik nepieciešamās papildus pozitīvās emocijas vislabāk spēj sniegt Dakteri klauni.

"Priecāšos par jebkuru ziedojumu mana 1200 kilometru maratona "28-28-28" mērķa īstenošanai - ar vēža mazo slimnieku atbalstam, lai viņu ikdienu slimnīcās ar prieku un cerību iespējami biežāk piepildītu lieliskie Dakteri klauni. Vienlaikus gribētos parādīt cilvēkiem visā Eiropā, ka nevajag baidīties pieņemt izaicinājumus, bet darīt sev tīkamo un izvirzīt mērķus!

Piemēram, skriešanā sākumā jebkuram būs pa spēkam noskriet tikai pāris kilometrus, bet, ja tiks mērķtiecīgi skriets katru dienu, ar laiku būs spēks pieveikt arī maratonu! Ja cilvēkam ir mērķis, uz ko tiekties, mainās dzīve! Nekas nav nereāls, galvenais - jānotic sev. Ar vēzi slimojošie bērni ir lielisks piemērs šādai apņēmībai, un ticības spēcināšanai bez ārstu profesionālā darba noteikti liela loma ir apkārtējo cilvēku atbalstam – arī Dakteru klaunu!" pirms savā dzīvē līdz šim lielākā sportiskā izaicinājuma, Eiropas mēroga labdarības akcijas pauž maratonists Vecāns.

Vecāns ikdienā profesionāli nodarbojas ar projektēšanu un interjeru veidošanu, skrien savā brīvajā laikā un ar prieku atsaucies "Ghetto Games" aicinājumam akcijā "28-28-28", skrienot maratonus, vākt līdzekļus iespējai - Dakteriem klauniem ar medicīnas klaunādes palīdzību, emocionāli uzlādēt un atbalstīt Latvijas bērnus onkoloģijas ķīmijterapiju procedūrās.

Atbalstīt ziedojumu vākšanu var ikviens, veicot ziedojumu biedrības "Dr.Klauns" mājaslapā Drklauns.lv. Sekot akcijas "28-28-28" norisei un Vecāna gaitām 28 Eiropas valstīs būs iespējams šeit un ar "Ghetto TV" atbalstu šeit.

Akcijas "28-28-28" galvenie partneri ir biedrība "Dr.Klauns" un lielākā ielu sporta un ielu kultūras kustība Austrumeiropā "Ghetto Games".

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !