Foto: DELFI

Ģimenes ceļojumi ir neaizmirstams piedzīvojums gan šodien, gan nākotnē, kad bērni jau būs izauguši. Atkarībā no vecuma, kādā būts vienā vai citā ceļojumā, bērni vienalga tos atminēsies, kaut vai tikai, lūkojoties fotogrāfijās. Mūsdienu pasaulē, kad politiskā situācija daudzās valstīs ir visai nemierīga, ceļot vai neceļot, jāizlemj pašam, tostarp, vai braukt baudīt Turcijas sauli, vai gaidīt to uzspīdam pie pašmāju debesjuma.

Tātad, lēmums ir katras ģimenes ziņā – vai vispār ceļot. Grupa žurnālistu no Latvijas sadarbībā ar tūrisma aģentūru "Tez Tour" nedēļu pabijām Turcijā – Antālijā, Kemerā, Sidē un Belekā. Šoreiz ielūkosimies un sniegsim portāla "Cālis" subjektīvu viedokli par to, vai un kāpēc šīs vietas ir vai nav piemērotas ģimenēm ar bērniem.

Pirmkārt, pirms doties ceļā, pārbaudi ceļošanas dokumentus – braucot uz Turciju, Latvijas pilsoņiem pietiek vien ar pasi, bet tai jābūt derīgai vismaz sešus mēnešus pēc atgriešanās datuma. Par robežšķērsošanu, kas attiecas uz bērniem, lasi šeit.

Izvēlies laiku, kad doties uz šo saulaino zemi. Kā iesaka vietējie, mums, ziemeļniekiem, un jo īpaši ģimenēm ar maziem bērniem, vislabākais laiks ceļošanai uz Turciju, ir aprīlis un maijs, kā arī septembris un oktobra sākums, tad saule necepina tik karsti, kā tas ir vasarā, kad termometra stabiņš mēdz pakāpties pat virs plus 40 grādu pēc Celsija atzīmes. Šādā karstumā ārā uzturēties ir grūti, un visa atpūtas baudīšana paiet viesnīcas numuriņā, pie gaisa kondicioniera.

Nākamais solis, kad lēmums ir pieņemts par labu Turcijai, atrast dzīvesvietu – tā var būt viesnīca, villa, dzīvoklis vai vēl kāds cits variants, bet "Cāli" vērtēs ģimenes atpūtu, dzīvojot komfortablā viesnīcā. Gan Turcijā uz vietas, gan runājoties ar mammām, kuras jau tur pabijušas, viedoklis ir viens – ja ceļo ar maziem bērniem, labāk nežēlot finanšu līdzekļus un ļauties atpūtas baudījumam pietiekama zvaigznīšu skaita viesnīcās. Vēl ieteikums, kas gan nav pārbaudīts, bet izskanēja no vairāku Turcijas viesnīcu īpašnieku puses, labāk ceļojumu plānot, izmantojot tūroperatoru pakalpojumus, nevis viesnīcas rezervēt pašiem un iegādāties aviobiļetes, jo čārterlidojumu cenas tomēr esot krietni zemākas. Bet arī šis lēmums jāpieņem katram pašam.

Mūsu vērtējumam trīs kūrorti – Kemeras piepilsētā Tekirovā viesnīca "Rixos Premium Tekirova", netālu no Sidē viesnīca "Barut Sorgun sensatori" un netālu no Belekas viesnīca "Cornelia Diamond golf resort&spa". Visas viesnīcas ar piecām zvaigznēm.

Visa vecumu bērnu ūdens paradīze

Pusnogrimušais kuģis

Foto: DELFI

Čuk - čuk bānis un gaismas spēles

Amerikāņu Disnejlendas prototips Belekā

Foto: Ita Cērmane

Daži vecāku viedokļi par ceļošanu uz Turciju no "Cālis" foruma

Foto: Ita Cērmane

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!