Foto: PantherMedia/Scanpix
Tāpat kā veselīga ēšana, zināšanas par to, cik daudz ēdiena ir jāliek uz šķīvja, ņemot vērā katru produktu grupu, ir būtiskas svara zaudēšanas veicināšanā un normāla svara noturēšanā. Neapšaubāmi, ir jāseko līdzi tam, ko mēs ēdam, taču bieži vien svara pieaugums rodas no pārmērīgi lielām porcijām. Jāatceras, ka cilvēkam ir jāēd, lai dzīvotu, nevis jādzīvo, lai ēstu.

Porciju kontrole pēc strukturēta, dietologa izstrādāta plāna attiecībā 2:1 ir ātrākais ceļš, lai zaudētu svaru. Ja, piemēram, ēdam gaļu vai zivi, tad salāti ir jāēd divas reizes vairāk. Vieglāk ir izvērtēt porciju lielumu, nevis skaitīt kalorijas.

Jāņem vērā, ka sievietes un vīrieša augumu attiecības atšķiras, tāpēc ir nesaprotami, kāpēc restorāni un kafejnīcas piedāvā vienāda izmēra porcijas gan sievietēm, gan vīriešiem. Rezultātā – bieži vien sievietes pārēdas, bet vīrieši paliek izsalkuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!