pica, cukīni, sarkanie sīpoli, pusdienas, vakariņas
Foto: Shutterstock
Kūkas, picas, saldējums, konfektes un pat cīsiņi – šie un daudzi citi gardumi ir aizliegtais auglis cilvēkiem, kuriem ir celiakija. Īpaši smagu psiholoģisko slogu šī diagnoze uzliek bērniem, kuri nevar baudīt kopīgās maltītes ar vienaudžiem, vai ir spiesti atteikties no saldajām balvām sabiedriskajos pasākumos.

Sestdien, 21.maijā, atzīmējot Pasaules celiakijas dienu, Latvijas celiakijas pacientu atbalsta biedrība "Gluten-Free Experts" kopā ar šefpavāra Māra Astiča vadīto Restorānu servisa skolu bērniem un pieaugušiem ar celiakiju rīko picu ballīti, kurā nebūs aizliegtu produktu un ēdienu. Bezglutēna picas cepšanas meistarklasi vadīs kulināre Renāte Rone, ar celiakiju slimie pasākuma apmeklētāji varēs baudīt bezglutēna kapkeikus un braunijus.

Bērniem ir sarūpēts arī burbuļšovs un ekoloģiska radošā darbnīca, kurā iemācīs, kā no plastmasas maisiņiem izgatavot mākslas darbus, portālam "Cālis.lv" pastāstīja Latvijas celiakijas pacientu atbalsta biedrības Irina Rubinčika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!