Foto: Shutterstock

Ilūzijas – tā ir sava veida izkropļotas realitātes uztvere. Tās cilvēkiem liek ticēt tādām lietām, kuras nemaz nepastāv. Cilvēki, kuri atrodas savu ilūziju ielenkumā, tā rezultātā vispār pārstāj attīstīties, pieļauj arvien vairāk kļūdu un sāk degradēties. Lūk, septiņas izplatītākās ilūzijas cilvēka dzīvē, kuras portālā "Wiolife.ru" apkopojuši psihologi!

Es ar to nodarbošos vēlāk, vienkārši tagad man tam nav laika

Šī ir vispopulārākā ilūzija. Nepastāv tādas izpratnes kā "nav laika". Laiks ir vienmēr, un tikai tu vari izlemt, kā ar to izrīkoties. Ja tev patiešām kaut kas ir svarīgs, tu tam atradīsi laiku.

Es savu mērķi varu sasniegt ātrāk…

Daudzi tiecas nokļūt punktā A, pirms tam pienācis īstais laiks. Taču tas nav iespējams. Tiecoties iepretim savam mērķim, mums jāiziet visi etapi. Ja tu izlaidīsi kaut vienu no tiem, sasniegtais mērķis neattaisnos tavas cerības.

Es kontrolēju…

Tu nekontrolē absolūti neko, izņemot savu personīgo prātu. Dzīve jebkurā brīdī var atnest tev negaidītus pārsteigumus.

Es būšu laimīgs, ja…

Daudzi cilvēki maldās, domājot, ka pienāks rītdiena un notiks kaut kas labs, problēmas pazudīs un viņi būs laimīgi. Būt laimīgam iespējams tikai īstajā laikā, tagadnē, bet, ja tu tam nevari atrast iemeslu tieši tagad, tu to neatradīsi arī nākotnē. Pamēģini mainīt savu pasaules uztveri un, iespējams, tu ieraudzīsi, ka dēļ tā, lai priecātos par dzīvi, obligāti nav kaut kas jāgaida.

Es varu mainīt citus

Nav vērts lolot ilūzijas, ka tu kādreiz varēsi izmainīt citu cilvēku. Tu vari vien izmainīt savu attieksmi pret viņu vai iedvesmot šo cilvēku uz to, lai viņš mēģinātu mainīties pats.

Es to izdarīšu, kad...

Nemāni pats sevi, izdomājot iemeslus kādu savu darbu atlikšanai uz vēlāku. Tu vari gaidīt veselu gadu, kamēr atnāks tavs onkulis, lai tev palīdzētu pielīmēt tapetes, taču esi pārliecināts, ka tad, kad viņš atnāks, atradīsies simts citas problēmas, kas tev traucēs to izdarīt. Ja tev patiešām darāms kaut kas svarīgs, dari to tagad, citādi tu vari arī šo lietu nepabeigt nekad.

Es pavingrināšos, kad man būs vairāk spēka

Ja tu vēlies pavingrināties (sportā, klavierspēlē, adīšanā – vienalga), sāc to darīt tieši tagad, bet, ja tu to nevēlies darīt, netaisnojies sev ar melīgiem solījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!