Foto: AP/Scanpix
Auto un aviokatastrofas, ugunsgrēks, insults un ne tikai – arī pasaules līmeņa zvaigznes piemeklē nelaimes, kas ir tik bīstamas, ka reizēm tikai par mata tiesu iespējams izglābties no nāves. Tomēr šīm slavenajām Holivudas aktrisēm ir paveicies izglābties un atkal spoži mirdzēt starmešu gaismā.

Iepazīsties ar 10 pasaulslavenām sievietēm, kuras izsprukušas no nāves par mata tiesu!

Džeina Seimūra: "Redzēju sevi no malas"


Foto: Reuters/Scanpix
Džeina Seimūra, aktrise

Aktrise Džeina Seimūra (dzimusi 1951.gadā) ir britu-amerikāņu aktrise, labāk zināma pēc filmām "Kaut kur laikā" (1980. gads), "Ēdenes rietumi" (1981. gads), taču vislielāko popularitāti guvusi, pateicoties amerikāņu televīzijas seriālam "Daktere Kvinna" (1993. – 1998. gads). Viņa ir ieguvusi "Emmy" un divus Zelta globusa apbalvojumus. Kad Seimūra bija 36 gadus veca, viņa slimoja ar ļoti smagu gripu un viņai nācās injicēt spēcīgus medikamentus, ziņo portāls "near-death.com". Tomēr izrādījās, ka aktrisei ir alerģija pret zālēm, kas gandrīz noveda līdz letālam iznākumam.

Seimūra šo gadījumu ir aprakstījusi arī savā grāmatā "Starp eņģeļiem". "Es burtiski atstāju savu ķermeni. Man bija šī sajūta, ka es varu paraudzīties uz sevi no malas, un man apkārt stāv mediķi. Es atceros, kā viņi mēģināja darīt visu, lai glābtu manu dzīvību. Skatījos uz viņiem no augšas – telpas stūra. Gar acīm aizpeldēja visa mana dzīve," atceras aktrise. Viņa nodomājusi, ka nevar atstāt savus bērnus citu uzraudzībā, un tad pēkšņi viņa atgriezusies dzīvē.

Elizabete Teilore: "Satiku savu mirušo vīru"

Foto: Reuters/Scanpix

Elizabete Teilore, aktrise

Elizabete Teilore (1932 – 2011) bija britu-amerikāņu aktrise un humāniste, kas savas aktrises gaitas sākusi jau agrā bērnībā – 40. gados. Viņa ir viena no vispopulārākajām 50. gadu Holivudas zvaigznēm. Viņas zvaigžņu brīdis sākās ar filmu "Nacionālais samts" (1944. gads). Kopš 1960. gada viņa uz visiem laikiem iemantoja pasaules slavu. Amerikāņu filmu institūts 1999. gadā Teilori ir nosaucis par septīto izcilāko kinozvaigzni pasaulē.

Kādā intervijā aktrise stāstīja par savu pieredzi saistībā ar nāvi, kad viņai veikta muguras operācija. Viņa aprakstīja sajūtas, proti, ka esot redzējusi tumšu tuneli, kura galā redzējusi spožu gaismu un satikusi savu mīļoto vīru Maiklu Todu, kuru vienmēr ir uzskatījusi par savas dzīves lielo mīlestību un kurš aizgāja bojā aviokatastrofā. Sākotnēji Teilore nav bijusi spējīga runāt to, jo tas izklausījies pārāk neticami, taču viņa apgalvoja, ka redzējusi vīru, kurš teicis, ka viņas laiks vēl nav pienācis.

Šārona Stouna: "Sajutu lodi galvā"

Foto: AFP/Scanpix

Šārona Stouna, aktrise

Šārona Stouna (dzimusi 1958. gadā) ir amerikāņu aktrise, producente un bijusī modele. Pasaules uzmanību viņa izpelnījās, filmējoties šausmu trillerī kopā ar Arnoldu Švarcenegeru, tomēr zvaigznes statusu iemantoja, pateicoties galvenajai lomai erotiskajā filmā "Pamatinstinkts" (1992.). Par šo lomu viņa tika nominēta Oskara balvai kā labākā aktrise, taču ieguva savā īpašumā Zelta globusu par citu filmu – "Casino" (1995.), kuras režisors ir Martins Skorsēze.

Kādas intervijas laikā Stouna atklāja, ka 2001. gadā redzējusi "balto gaismu", jo piedzīvojusi asinsvadu plīsumu smadzenēs jeb hemorāģisko insultu. Aktrise apgalvo, ka esot redzējusi savus mirušos draugus. "Kad es to sajutu, man likās, ka kāds mani ir sašāvis galvā. Tas ir vienīgais, ar ko varu šo sajūtu salīdzināt. Sajūta skāra tik pēkšņi, ka es burtiski nogāzos uz dīvāna. Kad atguvos, zvanīju draugam un teicu, ka man ir bijusi lēkme," atceras Stouna.

Insulta dēļ aktrisei nācies no jauna mācīties staigāt, dzirdēt, rakstīt, runāt un atcerēties, kā viss ir jādara no jauna. Viņas veselības problēmas ir likušas pārdomāt dzīvi.

Drū Berimora: "Mani izglāba suns"

Foto: EPA/LETA
Drū Berimora, aktrise

Drī Berimora (dzimusi 1975. gadā) ir amerikāņu aktrise, kinoproducente un režisore. Savulaik viņa ātri vien kļuva populāra kā bērnu aktrise un saņēmusi vairākus atzinības vērtus apbalvojumus. Viņa ir atpazīstama ar dalību filmās "Čārlija eņģeļi", "50 pirmie randiņi", "Mūžīgi Betmens" un citām.

Aktrise 2001. gadā gandrīz aizgāja bojā mājas ugunsgrēkā ar tā laika dzīvesbiedru Tomu Grīnu, vēsta portāls "Starpulse.com". Par laimi un neticamā kārtā, viņu suņa skaļā riešana abus pamodinājusi un izglābusi viņu dzīvību. Toreiz visi izglābās, bet pāra Beverlihilsas rezidence cieta zaudējumus 700 000 ASV dolāru (aptuveni 628 tūkstoši eiro) apmērā.

Dženifera Lorensa: "Nevarēju vairs paelpot"

Foto: AP/Scanpix

Dženifera Lorensa, aktrise

Amerikāņu aktrise Dženifera Lorensa (dzimusi 1990. gadā) savā vecumā ir guvusi milzu novērtējumu Holivudā un visā pasaulē, 20 gadu vecumā kļūstot par otro jaunāko Amerikas Kinoakadēmijas nominanti labākās aktrise balvai. Viņa ir ļoti titulēta un saņēmusi prestižās Zelta globusa un Oskara balvas kā labākā aktrise par lomu filmā "Optimista stāsts", kas uzņemta 2012. gadā. Latvijā viņa lielu popularitāti iemantojusi ar galveno lomu filmā "Bada spēles".

Dženifera Lorensa piedzīvoja nāves draudus filmas "Bada spēles" uzņemšanas laikā. Filmas laikā izmantotā miglas mašīna salūza, un dūmi izšāvās laukā no tās ar milzīgu spēku tieši aktrises sejā, un viņa gandrīz zaudēja samaņu. Šis negadījums ik pa laikam liek ciest aktrises elpošanas sistēmai.

Anna Hetaveja: "Domāju, ka neizpeldēšu"

Foto: Reuters/Scanpix
Anna Hetaveja, aktrise

Aktrise Anna Hetaveja (dzimusi 1982. gadā) ir debitējusi kā teātra aktrise, un viņas pirmā kinoloma, ar kuru izpelnījusies atzinību, ir "Princese pret pašas gribu", kur spēlēja kopā ar Džuliju Endrjūsu – "Mūzikas skaņu" dīvu Mariju. Arī Hetaveja ir titulēta aktrise, saņēmusi kinoakadēmijas balvu kā otrā plāna aktrise par lomu filmā "Reičela precas" un piedalījusies daudzās citās skatītājiem iemīļotās filmās – "Sātans Pradas brunčos", "Kuprainais kalns", "Džeinas stāsts", "Alise brīnumzemē" un citās.

Aktrise reiz bija devusies atvaļinājumā uz Havaju salām, taču atpūta gandrīz izvērsās par katastrofu un ļaunāko murgu. Viņa peldējās okeānā un peldes laikā sākusi slīkt. Par laimi netālu esošie cilvēki sadzirdējuši viņas kliedzienus un izglābuši Hetaveju, pirms bija notikusi liela nelaime.

Diāna Krīgere: "Zaudēju samaņu lomas dēļ"

Foto: AP/Scanpix

Diāna Krīgere, aktrise

Vācu izcelsmes aktrise un modele Diāna Krīgere (dzimusi 1975. gadā) ir labi zināma aktrise, filmējusies ne tikai Amerikā, bet arī Eiropā, iemantojot atzinību un iegūstot balvas Kannu kinofestivālā. Viņas kontā ir tādas labi zināmas filmas kā "Bēdīgi slavenie mērgļi", "Troja" un "Nacionālie dārgumi".

Kad aktrise Diāna Krīgere filmējās filmā "Bēdīgie slavenie mērgļi", viņas partneris mazliet par daudz iejutās lomā, un tas gandrīz izraisīja sievietes nāvi. Režisors Kventins Tarantino gribēja izspēlēt reālistisku ainu ar žņaugšanu, taču aktrises partneris mazliet aizrāvās, līdz aktrise jau sākusi zaudēt samaņu.

Reičela Bilsone: "Vēl joprojām zūd atmiņa un sāp galva"

Foto: AP/Scanpix

Reičela Bilsone, aktrise

Amerikāņu kino un televīzijas aktrise Reičela Bilsone (dzimusi 1981. gadā) Latvijas skatītājiem ir zināma ar romantisko un aizkustinošo filmu "Es tevi mīlu", taču pasaulē daudzi viņas fani viņu ir iemīļojuši par lomām televīzijas seriālos.

Kad Reičela Bilsone bija pusaudze, viņa un viņas draugi gandrīz zaudēja dzīvību, ciešot autoavārijā un sasitot galvu. Neviens nopietni necieta, izņemot aktrisi, kurai tagad joprojām bieži ir atmiņas traucējumi un migrēna. Šis nepatīkamais starpgadījums gan aktrisei ir palīdzējis izvairīties no nepatikšanām nākotnē, lai neciestu viņas karjera.

Džeimija Aleksandra: "Gandrīz nositos"

Foto: Reuters/Scanpix

Džeimija Aleksandra, aktrise

Aktrise Džeimija Aleksandra (dzimusi 1984. gadā) arī vairāk ir zināma kā televīzijas seriālu aktrise. Kinoekrānos viena no zināmākajām filmām ar viņas piedalīšanos ir mitoloģiskā filma par dievībām "Tors." Aktrisei gan nav tās labākās atmiņas par filmēšanas gaitu, jo viņa piedzīvoja nelaimes gadījumu.

Kad notika filmas "Tors: Tumsas pasaule" filmēšanā, aktrise Džeimija Aleksandra smagi sasitās un bija tuvu nāvei. Aktrise pēkšņi paslīdēja uz slidenām metāla kāpnēm. Kritiens traumēja viņas mugurkaula diskus un skriemeļus. Uz mēnesi tika pārtraukta filmēšana.

Sandra Buloka: "Negribēju dzīvi beigt lidmašīnā"

Foto: EPA/LETA

Sandra Buloka, aktrise

1964, gadā dzimusī amerikāņu aktrise un producente Sandra Buloka ir viena no vislabāk apmaksātajām aktrisēm Holivudā, kinoakadēmijas balvas un citu apbalvojumu ieguvēja. Viņa ir ļoti daudzu populāru filmu aktrise – "Ātrums", "Kamēr tu gulēji", "Miss slepenā aģente", "Praktiskā maģija" un citas. Viņas lielākie pēdējā laika panākumi ir iespaidīgi – lomas ieskaņošana animācijas filmā "Minjoni" ir ienesuši vairāk nekā miljardu ASV dolāru kases ienākumos.

2001. gadā aktrise Sandra Buloka cieta aviokatastrofā, ziņo "Cbsnews.com" taču, par laimi, izdzīvoja. Lidaparāts, nolaižoties lidostā, ietriecās kupenā, un tas izglāba ne tikai aktrises, bet arī pārējo pasažieru dzīvības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!