Foto: Shutterstock

Islandiešu psiholoģe un divu bērnu mamma Eirūna Egertsdotira (Eyrún Eggertsdóttir) izgudrojusi lelli Lullu, kurai pukst sirds un kura elpo. Lelles radītāja uzskata, ka šī lelle vismaz uz brītiņu spēs mazulim aizstāt mammu un ļaus vieglāk iemigt.

Lelle it kā rada ilūziju, ka mamma ir blakus, ļaujot mazajam ātrāk un ciešāk iemigt, lai nogulētu visu nakti.

Kā vēsta portāls "Thedailymail.com", psiholoģe ilgu laiku pētījusi kopāgulēšanas miega efektu un secinājusi, ka mātes sirdspuksti un elpošana mazulim palīdz stabilizēt paša bērna elpošanu un sirdpukstus. Tas mazulim it kā rada drošības sajūtu un uzlabo miega kvalitāti. Un tad Eirūnai radās ideja radīt lelli, kas īslaicīgi varētu aizstāt mammu, kura, savukārt, kādu laiciņu varētu atpūsties no kopāgulēšanas.

Relaxing in the flowers #lulladoll #lulladollonthego #lulladolltravels

A photo posted by Lulla doll by RoRo (@lulla_doll) on Jul 20, 2015 at 4:57pm PDT

Uzspiežot uz speciālas pogas lelles krūšu rajonā, tā sāk izdot mierīgas elpošanas skaņas un sirdspukstus, kuri ir ierakstīti reālajā laikā. Par sirdspukstu "donoru" ir kļuvusi Eirūnas tuva draudzene, četru bērnu mamma un jogas pasniedzēja Gudruna. Lelle nepārtraukti spēj "strādāt" astoņas stundas. Turklāt mīkstais materiāls, no kura lelle izgatavota, labi uzņem smaržas, tādēļ Eirūna mammām iesaka, pirms Lullu nolikt mazuļa gultiņā, lelli labi samīļot pašai, lai mammas smarža pārietu uz lelli, kas, savukārt, bērnam radītu papildu drošības sajūtu, ka māmiņa ir līdzās.

Lai savāktu līdzekļus lelles izplatīšanai, Eirūna ievietoja savu ideju kopfinansējuma kompānijā internetā, tas bija 2014. gadā, un nauda tika visai ātri savākta. Nu jau lelle Lulla iemantojusi daudzus savus mīļotājus visā pasaulē. Kā britu portālam stāstījusi austrāliete Mišela Grīna, viņa Lullu iegādājusies savai meitiņai, kurai ir jau trīs gadi, taču viņa vienalga slikti gulējusi, naktī mostoties četras reizes. Pēc lelles parādīšanās šī problēma izzudusi, stāstījusi Mišela.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!