Vīrieši, kuri apprecas ar veiksmīgām un intelektuālām sievietēm, ir produktīvāki darbinieki un spēj nopelnīt vairāk naudas, secinājuši pētnieki. Augsti motivēta karjeras sieviete kalpo kā labs piemērs vīrietim un paaugstina vīrieša ienākumus par vairāk nekā 10 procentiem, teikts Eseksas Universitātes Sociālo un ekonomisko pētījumu institūta ziņojumā.
Lēmumi par dzīvesbiedra izvēli daļēji balstās uz partnera potenciālajām karjeras iespējām, uzskata pētījuma autori. "Mēs secinājām, ka laulību tirgus un darba tirgus ir daudz ciešāk saistīti nekā cilvēki to parasti iedomājas," sacīja viens no pētījuma autoriem, Malkolms Brinins.

"Kad pāriem jautā, kas viņus vienam otrā saistījis, materiālie aspekti parasti lielu lomu nespēlē, bet patiesībā cilvēki patiešām izvērtē savu iespējamo partneru vērtību pēc izglītības līmeņa un potenciālās pelnītspējas."

Pētnieki atklājuši, ka iezīmes, kas cilvēku padara pievilcīgu darba tirgū, darbojas arī laulību jomā.

Brinins un viņa kolēģis Marko Frančeskoni analizēja datus par 10 tūkstošiem cilvēku 5500 mājsaimniecībās laika posmā starp 1991. un 1999. gadu.

Viņi atklāja, ka vīrietis, kas bija apprecējis sievieti ar augstu relatīvo vērtību – tādu, kurai bija laba izglītība un veiksmīga karjera – pelna par 12 procentiem stundā vairāk nekā citi vīrieši ar līdzīgu izglītību.

Turklāt šī patiesība neattiecas tikai uz vīriešiem – arī sievietēm veicas labāk, ja viņu vīri ir labi izglītoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!