Foto: Publicitātes attēls
Jūrmalas slimnīcā 26. jūlijā dzimis šogad jau tūkstošais bērniņš. Tas ir Kristers, dzimis Katrīnas Ginteres-Ekimanes un Reiņa Ekimaņa ģimenē.

"Jūrmalas slimnīcā ik dienu dzimst vidēji četri bērniņi," pastāstīja slimnīcas Dzemdību nodaļas vecākā vecmāte Jana Brosko. "Šogad tūkstošo jaundzimušo esam sagaidījuši ātrāk nekā citus gadus, – pērn tūkstošais mazulis piedzima septembrī, 2014. gadā – augustā, bet šogad jau jūlija beigās. Šā gada tūkstošais bērniņš un viņa māmiņa jūtas labi, 29. jūlijā abi tika izrakstīti no Dzemdību nodaļas un kopā ar tēti devās uz mājām."

Tūkstošā bērniņa vecākus ar ziediem un laba vēlējumiem sveica gan Jūrmalas pilsētas domes, gan slimnīcas vadība.

Ekimaņu ģimene dzīvo Babītē. Vecāki dēliņam izvēlējušies vārdu Kristers. Viņš ir otrais bērns ģimenē, – vecākajam, Martinam, ir septiņi gadi, un arī Martins dzimis Jūrmalas slimnīcā.

2015. gadā Jūrmalas slimnīcas Dzemdību nodaļa ieguvusi Latvijas Ārstniecības iestāžu Kvalitātes balvu.

Lai nodrošinātu kvalitatīvu pirmsdzemdību, dzemdību un pēcdzemdību aprūpi, 2015. gadā Jūrmalas slimnīca veica ievērojamas investīcijas dzemdību nodaļas telpās un iegādājās mūsdienīgas medicīnas ierīces. Ik gadu Jūrmalas slimnīcā palielinās dzemdību skaits, tādēļ 2015. gadā tika paplašinātas arī nodaļas telpas un papildus 17 esošajām ģimenes palātām izveidotas vēl sešas jaunas ģimenes palātas.

Pieņemto dzemdību skaita ziņā Jūrmalas slimnīcas dzemdību nodaļa ieņem trešo vietu valstī. Katru gadu pieaug šeit dzimušo bērnu skaits: 2013. gadā Jūrmalas slimnīcā dzimuši 1496 bērni, 2014. gadā – 1510 un pērn – 1524 bērni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!