Salds garšas kārpiņām, bet rūgts veselībai – tā īsumā varētu teikt par cukuru, kura patēriņš jo īpaši bērnu vidū veselības jomas speciālistiem izraisa lielas bažas daudzviet pasaulē. Daudzos pētījumos pieradīta cukura lietošanas saistība ar paaugstinātu aptaukošanās risku un slimībām, ko veicina lieko kilogramu nasta. Mēģinot risināt šo problēmu, Amerikas Sirds asociācija (American Heart Association) izdevusi jaunas pievienotā cukura patēriņa rekomendācijas bērniem un pusaudžiem, trešdien, 24. augustā, raksta "Medicalnewstoday".
Pievienotais cukurs ir ne vien tas cukurs, ko mazais pats pieber tējai, bet arī cukurs, kas tiek pievienots pārtikas produktiem un dzērieniem ražošanas procesā. Tai skaitā ir arī papildus pievienota fruktoze, glikoze un kukurūzas sīrups, kas ir populārs ASV.
Pievienotais cukurs lielā daudzumā ir konfektēs, kūkās, limonādēs un citos produktos, kas kā magnēts pievelk bērnus un pusaudžus, līdz ar to augstais cukura patēriņš viņu vidū nav nekāds brīnums.