Foto: Shutterstock
Laikam jau katrs vēlas kļūt jaunāks un veselāks. Labā ziņa – tas ir pa spēkam ikvienam! Krievu mags Dmitrijs Ņevskis stāsta, ka šim nolūkam nepieciešams vien regulāri izpildīt vienkāršu vingrinājumu.

Paņem savu fotogrāfiju, kurā tev ir 18, 20 vai 30 gadi – tas vecums, kurā tu vēlētos atgriezties. Uzlīmē fotogrāfiju uz kartona gabala tā, lai ap to katrā pusē paliktu aptuveni 10 cm plata josla.

Ceļš atpakaļ

Zem fotogrāfijas ar cipariem uzraksti, cik gadu tev tolaik bija. Zem tā uzraksti "veselība". Kreisajā pusē vertikāli, burtu zem bura, raksti "jaunība", bet labajā pusē – "garīgums". Kartonu ar bildi piestiprini pie sienas, apsēdies ērti tai pretī apmēram 2 m attālumā un ieslēdz mierīgu mūziku. Vēlams, lai abās pusēs fotogrāfijai un zem tās degtu sveces, taču vismaz viena – zem tās – ir nepieciešama.

3–5 minūtes skaties uz fotogrāfiju, koncentrējot uzmanību tikai uz to. Vienlaikus sāc domās "attīt" savas dzīves notikumus līdz šim vecumam. Nepatīkamos notikumus centies izdzēst no atmiņas ar pašiedvesmas palīdzību: "Tas kā migla ir izgaisis no manas dzīves." Atkārto formulu trīs reizes pēc kārtas. Nonākot līdz vecumam fotogrāfijā, saki sev "stop" – atkāpties senākā pagātnē nevajag. Vēršoties pie attēla, domās pasaki frāzi: "Es gribu dzīvot šaja vecumā visu savu dzīvi!" Minūti turpini skatīties uz fotogrāfiju, spilgti, visās detaļās atceroties sevi tādu, kāds biji tolaik.

Kopā ar pagātni

Pacel rokas, izstiep tās sev priekšā un domās sūti savu enerģiju fotogrāfijai. Tad aizver acis un ar abām rokām izveido attēla enerģētisko kopiju, citiem vārdiem sakot – iedomājies, ka nodali savu attēlu no fotogrāfijas fona līdzīgi kā novelkamo bildīti, un liec to uz saņemtām plaukstām. Pacel tās pie sejas un piespied pirkstus pierei. Tad nosūti savu attēlu (uzlādējot ar plaukstu enerģiju) cauri galvai uz tās aizmugurējo daļu. Vizuālais tēls jācenšas saglabāt pusotru līdz divas minūtes. Tad nolaid rokas, saliec tās kopā un trīs reizes atkārto pašiedvesmas formulu: "Es nometu gadus. Visas mana organisma sistēmas ir stipras un veselas."


Veic šo vingrinājumu vismaz reizi dienā mēneša garumā.

Daktere Atmiņa

Cilvēks ir sarežģīta sistēma, kurai piemīt pašregulēšanās spēja. Izdziedināt kādu slimību nozīmē normalizēt attiecīgās sistēmas darbību organismā, novest to sākotnējā stāvoklī.


Šeit rodas problēma – lai liktu kādai sistēmai atgriezties pareizai funkcionēšanai nepieciešamajos parametros, tos nepieciešams zināt. Nevar taču aknām vai vairogdziedzerim vienkārši pateikt – atgriezies normālā stāvoklī! Orgāniem nepieciešama priekšā teikšana, lai tie "atcerētos", kādi tie bijuši pirms slimības.

Šo datu nav nevienā medicīnas kartiņā, jo vesels cilvēks par tiem nedomā, un fiksēt šos parametrus smadzenēm saprotamā formā arī mēs pagaidām neprotam. Vienīgā izeja – pieprasīt vajadzīgo informāciju mūsu atmiņai. Tajā glabājas informācija par organisma iepriekšējiem stāvokļiem kopš cilvēka dzimšanas brīža. Tādēļ uzdevums ir izvēlēties tādu momentu, kad viss organisms ir bijis normālā stāvoklī, un tad dot komandu atgriezties tajā.

Par šo zīmi-komandu tad arī kalpo fotogrāfija, kura liek zemapziņai sameklēt atmiņas apcirkņos nepieciešamo informāciju un nodot to izpildei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!