<a rel="cc:attributionURL" href="https://unsplash.com/@gabrielgurrola"> Gabriel Gurrola </a> / <a rel="license" href="https://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/">cc</a>
Nemaz nav jābūt ezotēriskas skolas sekotājam, lai piekristu, ka cieņpilna attieksme pret ēdienu ir svarīga. Par to, ka apzināta ēšana palīdz organismam uzņemt labāko, ko maltīte var sniegt, dažādas mācības un ezotērisko novirzienu skolas pat nestrīdas. Arī tautas tradīciju pūrā var atrast dažādas tehnikas, kā svētīt ēdienu, pateikties par maltīti un uzstrāvot to ar pozitīvu enerģiju.

Ne velti tautas dziedniecībā vārdošanai tiek izmantoti pārtikas produkti – tie labi uztver un uzglabā informāciju, turpinot uzturēt dziednieka nolūka spēku arī tad, kad pacients atgriezies mājās. Vai "ierunātais" nolūks bijis labs vai ļauns – to ēdiens neizvērtē, tas vienkārši uztver informāciju un "padod to tālāk" cilvēka organismam.

Apzināti vai neapzināti, bet gandrīz visi mēs ēdienu svētam. Pie mums ir tāda populāra mantra – labu apetīti!
Dita Lase

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!