Foto: LETA
Izrādās, astroloģija ietekmē ne vien cilvēku, bet arī ēku un būvju likteņus. Kas un kā veido šo ietekmi, stāsta būvinženieris, tehnisko zinātņu doktors un astrologs Juris Biršs.

Jāatzīst, ka pie mums ne visai bieži tiek izmantoti astrologa pakalpojumi, lai noteiktu vēlamo laiku un vietu, lai gan precīzi, protams, to nevar noteikt – par to skaļi runāt vēl joprojām nav pieņemts. Tomēr, skatoties uz rezultātu, diezgan droši var noteikt, vai savu roku varētu būt pielicis astrologs vai nē.

To, cik veiksmīgs būs ēkas vai būves celtniecības process un tās tālākā ekspluatācija paredzētajam mērķim, nosaka gan atrašanās vieta, gan pamatakmens un celtniecības sākšanas laiks. Lai uzzinātu neitrālu viedokli par atsevišķām sabiedrībai nozīmīgām un lielām būvēm, kas tapušas (vai top) pēdējā desmitgadē, cerējām palūgt speciālista viedokli, nepasakot, tieši par kādu būvi iet runa. Tomēr, ja cilvēka likteņa noskaidrošanai pietiek ar aptuvenāku dzimšanas vietu, tad būves raksturošanai nepieciešams norādīt precīzu atrašanās vietu. Nav jābūt astrologam vai magam, lai pēc koordinātēm noteiktu reālo būvi, tādēļ domu par anonimitāti nācās atmest. Līdz ar to astroloģiskajā kartē redzamo varam salīdzināt ar pašlaik redzamo rezultātu. Tā kā būves vēl "zīdaiņa vecumā", protams, nezinām, kā to liktenis veidosies turpmāk, bet vispārējo prognozi astrologs ieskicē.

Skatoties ēku kartes, Juris Biršs secina, ka no visām izvēlētajām būvēm tikai vienai "dzimšanas laiks" ir puslīdz veiksmīgs, kur, viņaprāt, astrologs varētu būt sniedzis konsultāciju, nu, varbūt divām – ja arī ļaunu nodomu ņemam vērā.

Nacionālā bibliotēka

Gaismas pils pamatakmens tika ielikts 2007. gada 16. decembrī, bet būvdarbi svinīgi sāka uzsākti 2008. gada 20. jūlijā, plkst. . Skatoties astroloģiskajā kartē, Juris Biršs saka: "Laiki izvēlēti visai veiksmīgi – sakritība vai astrologa palīdzība, to mēs nezinām. Bet fakts, ka no apskatītajām būvēm šī ir tā vienīgā, kura no astroloģiskā viedokļa uzskatāma par veiksmīgu – varbūt nav ideālākais variants, bet gana labs." Būvniecības process paredzams veiksmīgs – un tāds tas arī bija.

Foto: DELFI
Foto: F64
Pēc astroloģiskās funkcionalitātes tā nav piemērota sabiedrības interesēm – drīzāk gan tā varētu kalpot kā represīva ēka – cietums vai tiesu nams.

Dienvidu tilts

Šīs būves pamatakmens tika ielikts 2004. gada 15. novembrī plkst. 15:00. Tāpat kā iepriekš minētajiem projektiem, arī šim būvniecība nav sākta astroloģiski labā laikā. Labā ziņa – tas ir piemērots plašākas sabiedrības vajadzībām, un arī tauta kopumā būs gatava to atbalstīt.

Sliktā ziņa – tas patērēs arī vairāk resursu, ko no šīs tautas paņemt, jo tehniskas ķibeles, kas atklāsies tikai laika gaitā, kartē ir pamanāmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!