*Reklāmraksti 2016 - 3793
Foto: Publicitātes attēls
Mūsdienu pasaulē arvien vairāk tiek runāts par neveselīga uztura radītajām sekām cilvēka veselībai, īpaši bērniem. Tāpēc jau no mazotnes ir ļoti svarīgi bērnus iepazīstināt ar plašu veselīgu ēdienu klāstu. Vecākiem noteikti ir jāpatur prātā, ka bērni mācās no mums, vecākiem, tādēļ nedrīkst aizmirst par savu pozitīvo piemēru. Dūla un divu meitu mamma Katrīna Puriņa dalās savā pieredzē, kā garšīgā un veselīgā veidā pagatavot rudenīgus našķus gan atvasēm, gan sev pašiem.

Nost ar neveselīgiem našķiem
Ne vienmēr vecāki aizdomājas, cik nopietnas sekas var radīt neveselīga ēšana un pārlieku bieža našķošanās. Pētījumi pierāda, ka veselīgs uzturs var būtiski uzlabot ikviena cilvēka veselību, īpaši pašu mazāko. Galvenais drauds, uzturā regulāri lietojot neveselīgu pārtiku, ir aptaukošanās, kas noved pie dažādām veselības problēmām, tādējādi atstājot negatīvas sekas uz visu atlikušo dzīvi.

Iepazīstini un ļauj izvēlēties
Jo lielāku veselīgu ēdienu dažādību bērnam piedāvājam, jo plašāku veselīgu ēdienu klāstu viņš izvēlēsies nākotnē, būdams pieaudzis. Īpaši svarīgi tas ir attiecībā uz dārzeņiem, kuru dažādība rudenī Latvijā ir ļoti plaša – kāļi, rāceņi, kabači, ķirbji, burkāni. Ja pirmajā reizē bērnam negaršo piedāvātais dārzenis, pēc kāda laika jāmēģina to piedāvāt vēlreiz. Tomēr nevajadzētu spiest bērnu ēst, piedāvājiet vien dažus kumosus iepazīšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!