Šis rituāls domāts, lai veiksmīgi pabeigtu šo gadu un nodrošinātu veselību, materiālu labklājību un harmoniskas partnerattiecības nākamajā. Tam sekos vēl trīs – katrā nākamajā nedēļā.

Rituāla mērķis

Veicināt saikni ar Radītāju. Visi nākam no vienas Sākotnes, kas ikdienā dod nepieciešamo dzīvības enerģiju. Lai šī dzīvības plūsma arī turpmāk mūs atbalstītu, ieteicams vismaz reizi gadā veikt Pateicības rituālu.

Rituāla vieta

Par rituāla norises vietu var izmantot jebkuru vietu, kurā rodas vienotības sajūta ar Radītāju. Vislabākā vieta šādam rituālam ir jebkura tīkama baznīca (neatkarīgi no konfesijas).
Rituālu var veikt arī mājās, istabā, kurā tu parasti meditē.

Rituāla piederumi

Ja rituāls norisinās mājās ieteicams izveidot meditatīvu altāri ar attēlu (Dievība, Garīgais skolotājs, utt.) un sagādāt sveces no vaska.

Telpai jābūt maksimāli tukšai, tīrai enerģētiski un fiziski. Telpu pirms rituāla nav ieteicams sakopt ar sintētiskiem tīrīšanas līdzekļiem, jo tie nelabvēlīgi ietekmēs tās enerģētiku.

Šā rituāla laikā nav ieteicams izmantot mākslīgus aromātus. Vislabāk der vīraks.

Pirms sākam rituālu, jāsagatavo saraksts ar iespējami precīzu uzskaitījumu par visu, ko esam saņēmuši no Sākotnes (tie nav tikai materiālie labumi vai iespējas – šajā sarakstā ietilpst arī visas situācijas, kuras atceramies kā pieredzi, cilvēki, ar kuriem iepazināmies, arī tas, ko uzskatām par neveiksmēm vai zaudējumiem).

Šādā rituālā papildus var izmantot skaņu vai mūziku, tas pastiprinās rituāla kopējo enerģiju.

Rituāla norise mājās

Rituāls jāveic dienā, kas atbilst pirmajai Adventei, sākums – plkst. 21:00.

Pirms pateicības rituāla jāveic attīrīšanās rituāls – jānomazgājas dušā vai vannā, pēc tam jāsaģērbjas tīrās drēbēs.

Uz iepriekš izveidota altāra (jebkuras piemērotas virsmas) novieto vismaz divas vaska sveces. Aiz svecēm var novietot garīga satura attēlu. Var izveidot šamaņu altāri. Svarīgi ņemt vērā – lai arī kāds būtu altāris un kas uz tā atrastos, nav vēlams izmantot priekšmetus, kas nepazīstami un neiesvētīti (nav enerģētiski attīrīti).

Kad altāris gatavs, apsēdies pie tā, aizdedzini sveces, ieslēdz mūziku un domās vai skaļi sāc skaitīt vārdus (lūgšanu, afirmāciju utt.) ar domu, ka tie savienos ar Sākotni (Dievu, Radītāju).

Kad ievadvārdi noskaitīti, pasaki šādus vārdus: "Es tev pateicos, Sākotne (Dievs, Radītājs utt.) par..." un lēnām un sirsnīgi nolasi sastādīto pateicības sarakstu.

Kad saraksts nolasīts, saki šādus vārdus: "Es tevi lūdzu, Sākotne (Dievs, Radītājs utt.), sargā un vienmēr atbalsti visos manos dzīves ceļos manu dievišķo dvēseli, nepieļauj tai staigāt tumsas ceļus, ved to uz gaismu!"

Sveces var palikt uz altāra, līdz tās pilnībā izdeg. Visi priekšmeti, kas atrodas uz altāra, tiek no novākti tad, kad sveces izdegušas.

Rituāla norise baznīcā

Pirms rituāla baznīcā cilvēkam jāveic attīrīšanās rituāls – jānomazgājas dušā vai vannā, pēc tam jāsaģērbjas tīrās drēbēs.

Arī šis rituāls jāveic dienā, kas atbilst pirmajai Adventei, sākums – plkst. 21:00 vai arī šīs dienas vakara dievkalpojuma laikā.

Altāra vietā kalpos vieta pretī izvēlētajai svētbildei vai svētbildēm.

Aizdedzini (vai noliec) baznīcas vaska sveces, noskaiti tos pašu vārdus un pēc tam nolasi Pateicības sarakstu, pabeidz rituālu ar tiem pašiem vārdiem, kas minēti iepriekš aprakstītajā rituālā.

Kad beigu vārdi pateikti, beidz rituālu, izej no baznīcas, atstājot degošas sveces.

Atnākot mājās, ieteicams vēlreiz veikt attīrīšanās procedūru (ieiet dušā vai vannā) – tas nepieciešams lai neitralizētu blakus enerģijas, kuras var atnest no vietas, kurā pulcējas cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!