Foto: Shutterstock
Pirmā advente aizvadīta, tuvojas jau otrā un nekur tālu vairs nav Ziemassvētku vakars, kad tiks vērti vaļā zem eglītes noliktie dāvanu maisi. Arī Ziemassvētku vecītim darba pilnas rokas, tādēļ droši vien talkā tiek aicināti daudzi jo daudzi rūķi, lai atvērtu un izlasītu visas vecītim sūtītās vēstules.

Ja esi aizmirsis vai vēstuli sūtīsi pirmo reizi, atgādināsim Ziemassvētku vecīša adresi. Tā kā Latvijā dzīvo dažādu tautību cilvēki, vieni vairāk tic Ziemassvētku vecītim, bet citi – Salatēvam. Piedāvājam pavisam īsu ieskatu, kā pareizi noformēt vēstuli, lai tā sasniegtu tev interesējošo adresātu, bet tas, kas aploksnē būs iekšā jeb vēstules saturs – tas jau paliek katra paša ziņā. Vai vecītim lūgt dāvanas, vai pastāstīt par saviem gada laikā paveiktajiem darbiņiem, sūtīt laba vēlējumus citiem…

Kā norāda "Latvijas pasts", lai sūtījums veiksmīgi sasniegtu adresātu, ir jāpārliecinās gan par adreses pareizību, gan arī par uzlīmēto pastmarku atbilstību konkrētās vēstules apmaksai.

Visas vēstules, kas adresētas Ziemassvētku vecītim, "Latvijas pasts" nogādā Latvijas Ziemassvētku vecīša biroja pastkastītē. Savukārt, ja uz vēstules kā saņēmējs norādīts Santa Klauss vai Salatēvs, sūtījums sasniedz attiecīgi Somiju vai Krieviju. Lai vēstule nonāktu pareizajā pastkastītē, uz tās jānorāda precīza adrese un jāpievieno atbilstošas nominālvērtības pastmarkas.

Foto: Shutterstock

Vienkāršu A klases vēstuli Ziemassvētku vecītim Latvijā iespējams nosūtīt, izmantojot pastmarku ar nominālvērtību 0,57 eiro apmērā, Santa Klausam Somijā – ar nominālvērtību 0,78 eiro, bet Salatēvam Krievijā – 0,85 eiro.

Ziemassvētku vecīša adrese:

Ziemassvētku vecītis Rūķupē

Ziemupes pasts
Ziemupe, Vērgales pagasts
Pāvilostas novads
Latvija
LV–3463

Santa Klausa adrese:

Santa Claus

Santa Claus Main Post Office
FI-96930 Arctic Circle
FINLAND

Salatēva adrese:

Почта Деда Мороза
Вологодская обл.,
г. Великий Устюг,
162390, Россия

Pēdējais sūtījumu piegādes datums šogad pirms Ziemassvētkiem ir 23. decembris, bet pirms gadumijas – 30. decembris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!