Foto: PantherMedia/Scanpix
Ņemot vērā lielo pieprasījumu pēc pediatru konsultācijām reģionā, kā arī, lai mazinātu gaidīšanas laiku pacientiem uzņemšanas nodaļā un vienlaikus nodrošinātu nepieciešamo palīdzības sniegšanu mazajiem pacientiem, Balvu slimnīcā ar šā gada 1. decembri papildus būs pieejama dežūrārsta - pediatra konsultatīvā pieņemšana.

Dežūrārsta - pediatra konsultācijas ir pieejamas visiem mazajiem pacientiem – nav nepieciešams ģimenes ārsta nosūtījums un iepriekšēja pieraksta, informē slimnīcā.

Marģers Zeitmanis, Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienības valdes priekšsēdētājs: "Balvu slimnīcā ik gadu piedzimst ap 350 mazuļu, kā mazulim draudzīga slimnīca, mēs rūpējamies par to, lai veselības aprūpe mazajiem pacientiem būtu maksimāli pieejama.

Ņemot vērā pieaugošo pieprasījumu pēc pediatra konsultācijām, no 1. decembra Balvu slimnīcā papildus būs pieejams dežūrārsts - pediatrs. Tā ir papildu iespēja mūsu mazajiem pacientiem operatīvi saņemt pediatra ­ bērnu slimību speciālista ­konsultāciju dažādu saslimšanu gadījumos.

Jāuzsver, ka dežūrpediatru ambulatorās konsultatīvās pieņemšanas neaizstās ģimenes ārsta darbu. Tajā pašā laikā tā ir papildu iespēja vecākiem konsultēties ar bērnu slimību speciālistu dažādu saslimšanas, kā arī akūtos gadījumos. Lai saņemtu Balvu slimnīcas piedāvāto dežūrpediatra ambulatoro konsultāciju, nav nepieciešams ģimenes ārsta nosūtījums un pieraksts, līdz ar to nepieciešamības gadījumā mazajiem pacientiem ir iespējams saņemt operatīvu speciālista konsultāciju."

Pediatrs būs pieejams katru dienu no pulksten 16 līdz 18. Pārējā diennakts laikā, tāpat kā līdz šim, tiks nodrošināta diennakts neatliekamās medicīniskās palīdzības saņemšana uzņemšanas nodaļā.

Dežūrārsts - pediatrs konsultēs bērnus ar akūtām un neatliekamām saslimšanām, piemēram, ar paaugstinātu temperatūru, klepu, vēdera sāpēm, alerģiskām reakcijām un tamlīdzīgām saslimšanām, nepieciešamības gadījumā nosūtot uz izmeklējumiem un analīzēm, kā arī vajadzības gadījumā, lemjot jautājumu par mazā pacienta stacionēšanu.

Dežūrārsta - pediatra konsultācija var būt nepieciešama gadījumos, kad bērns ir saslimis (paaugstināta ķermeņa temperatūra, vemšana, caureja, izsitumi) vai bērnam ir ilgstošas sūdzības (bieža slimošana, ilgstošs klepus, vēdera sāpes, slikta svara dinamika, aizkavēta augšana, neskaidras izmaiņas analīzēs). Konsultācijas tiek sniegtas arī situācijā, kad vecākiem ir jautājumi vai bažas par bērna attīstību, uzvedību, ēšanas paradumiem, dienas režīmu, miega traucējumiem.

Lai iegūtu papildu informāciju par dežūrārsta - pediatra konsultatīvo pieņemšanu, var zvanīt pa tālruni 64507001, darba laiks no pulksten 8 līdz 16, Balvu slimnīcas reģistratūra, Balvos, Vidzemes ielā 2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!