Ja man būtu viss un es kaut ko gribētu uzdāvināt mammai, tā būtu laime, saka meitene, tumšiem, čirkainiem matiem "STV Pirmā" veidotās Ziemassvētku stāstu sērijas "Ziemassvētki. Atver durvis brīnumam" video.

Līdzīgs jautājums tiek uzdots dažāda vecuma bērniem. Puisis pusaudža vecumā atzīstas, ka labprāt mammai uzdāvinātu trenažieru zāli, lai viņa varētu būt aktīva. Maza meitene mammai labprāt Ziemassvētkos uzdāvinu kleitu ar puķēm, bet vēl cita – lūpukrāsu.

Bērni video arī stāsta, kas, viņuprāt, ir Ziemassvētki. "Ziemassvētki ir priecīgi un tajos notiek daudz brīnumu," saka tā pati čirkaino matu īpašniece, kurai ir arī savi prātojumi par to, eksistē vai neeksistē Ziemassvētku vecītis. Cita meitene domā, ka "viņš ar rūķiem taisa dāvanas, cik vien var".

Tie bērni, kuri neklausa, nedabū dāvanas, spriedelē četrus gadus veca meitene, kura esot Ziemassvētku brīnumiņš, jo tieši šajos svētkos viņa svinēšot četru gadu dzimšanas dienu. Bet kopumā bērni runā par to, ka Ziemassvētki varētu būt visu gadu, jo vissvarīgākais tomēr ir ģimene, mīlestība un saticība. Prieku un veselību visiem cilvēkiem labprāt dāvātu video redzamais jaunietis. Bet mazā četrus gadus vecā meitene saka, ka cilvēkiem, kuriem nav bērniņu, varētu tos uzdāvināt.

"STV Pirmā" turpmāk visu decembri ik nedēļu piedāvās jaunu stāstu. Nākamajos varēs uzzināt par svētku tradīcijām, gan kopā ar sabiedrībā zināmiem cilvēkiem tiks rakstīta vēstule kādam sev tuvam un mīļam cilvēkam, būs arī svētku dziesma, u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!