Foto: Publicitātes attēls

Rīt, 10. decembrī, tirdzniecības centrā "Domina Shopping" norisināsies biznesa izglītības biedrības "Junior Achievement Latvija" (JA Latvija) skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) Ziemassvētku gadatirgus. Tā laikā varēs iegādāties dažādas skolēnu izgatavotas skaistumlietas, kā arī pavisam inovatīvus izstrādājumus.

Šogad gadatirgum pieteicies rekordliels skolēnu mācību uzņēmumu skaits, kas apliecina, ka biznesa domāšana un uzņēmējspējas jauniešos attīstās arvien plašāk, uzsver Jānis Krievāns, "JA Latvija" valdes priekšsēdētājs.

Šogad gadatirgū ar savu produkciju piedalīsies ap 170 skolēnu mācību uzņēmumu no visas Latvijas, kas ir lielākais skaits SMU programmas īstenošanas vēsturē. Apmeklētāji starp jauniešu pašu izstrādātajiem ražojumiem varēs atrast sev un saviem tuvajiem oriģinālas Ziemassvētku dāvanas — galda spēles, skaistus tekstilizstrādājumus, dažādus interjera priekšmetus, kosmētiku, rotaslietas, ražojumus no koka un filca, kā arī, piemēram, "gudro" lietussargu vai īpašus e-cimdus, kuri paredzēti ērtai e-talona uzglabāšanai un vēl daudz citu produktu.

Krievāns aicina cilvēkus apmeklēt gadatirgu un atbalstīt jaunos uzņēmējus: "Mani gandarī, ka jauniešu interese par šo skolēnu mācību programmu ar katru gadu pieaug. Šogad saņēmām jau 300 jauno uzņēmēju pieteikumu, kas ir gandrīz uz pusi vairāk nekā vietu skaits dalībai gadatirgū. Jaunietim šāda tirgošanās ir neatsverama pieredze — veidojas izpratne, kas ir īsta konkurence, kāpēc daži uzņēmumi vienas dienas laikā labi nopelna, bet citi nav tik veiksmīgi.

Patiesībā neizdošanās pat iemāca vairāk par uzvaru — ir materiāls analīzei un labas iespējas nopelnīt sev veiksmi nākotnē. Drošāk un nesāpīgāk ir kļūdīties šādā testa vidē — mācību uzņēmumu gadatirgū — nekā ar reālu uzņēmumu un reālu investīciju vidē. Atnākot uz pasākumu, katrs gadatirgus apmeklētājs motivē jauniešus darboties tālāk un sniedz tiešu ieguldījumu jaunās uzņēmēju paaudzes izaugsmē."

Gadatirgus risināsies no pulksten 11 līdz 18.

Gadatirgus laikā notiks arī jauno uzņēmumu vērtēšana un apbalvošana septiņās nominācijās — "Sociāli atbildīgs uzņēmums", "Inovatīva biznesa ideja", "Labākais stends", "Labākā pārdošanas komanda", "Videi draudzīgs produkts", "Komerciālākais produkts jeb Labākā dāvana" un "Uz zināšanām balstīts produkts". SMU vērtēšanu veiks pieredzējusi profesionāļu, uzņēmēju un akadēmisko spēku komanda.

Gadatirgus tiek īstenots LIAA projekta "Inovāciju motivācijas programma" īstenošanas gaitā, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!