Foto: Shutterstock

28 gadus vecā Emma Tepinga, trīs bērnu mamma, šogad ir pārsitusi personīgo rekordu dāvanu sarūpēšanā savām atvasēm. Ja pērn pie eglītes bija sasaiņotas 87 dāvanas katram no bērniem, tad šogad to daudzums jau ir 96.

Emma nav ņēmusi vērā pērn saņemto kritiku pēc tam, kad sociālajos tīklos bija ievietojusi fotogrāfijas ar eglīti, kura teju līdz galotnei apkrauta ar dāvanām. Toreiz cilvēki komentāros sievietei izteica pārmetumus, ka viņa pārāk lutina un bojā bērnus, aizmirstot par patieso Ziemassvētku būtību.

Foto: Eglīte Emmas mājās šogad.

Par Menas salā dzīvojošo mammu vēsta daudzi mediji un ne tikai Lielbritānijā, jo iespaidīgās fotogrāfijas ar dāvanu kaudzēm "apceļojušas" arī citas Eiropas valstis.

Kā vēsta "Scarymommy", Emmai ir divas meitas – pusaudze Mia un deviņus gadus vecā Ella, kā dēls Teitums. Šogad sieviete, neraugoties uz pērn saņemto kritiku, ne tikai nav padevusies, bet pat sarūpējusi krietni vairāk dāvanu – ap 300, lai katrs no bērniem saņemtu pa 96 dāvanām. To iegādei Emma iztērējusi ap 1500 sterliņu mārciņu.

Tomēr šogad sociālajos tīklos cilvēki pret Emmu izrādījuši daudz lojālāku attieksmi. Daudzi viņu pat atbalstījuši, norādot, ka par savu naudu viņa var darīt visu, ko vien vēlas. Vienlaikus daži uzskata, ka labāk būtu bijis, ja Emma dāvanām iztērēto naudu būtu ziedojusi labdarībai.

Bet Emma nepavisam nejūtas vainīga par kaut ko, tieši pretēji, ļoti lepojas ar to, kā viņai izdodas uzturēt ģimenes tradīcijas. "Es bērnus sabojātu, ja viņi dāvanas dabūtu 365 dienas gadā," tā sieviete atzinusi britu rīta šovā "This Morning".

Foto: Bet tā izskatījās Emmas ģimenes Ziemassvētku eglīte 2015. gadā.

Lai bērniem nodrošinātu šādus svētkus, viņa un viņas partneris Džeimss strādā visu gadu un sev visu atsaka, un tā kā viņi tērē godīgi nopelnītu naudu, nevienam gar to nav nekādas daļas, uzsvērusi Emma. Sieviete pastāstījusi, ka dāvanas sāk iegādāties jau uzreiz pēc Jaunā gada, bieži vien to darot izpārdošanu laikā, bet, lai neielīstu parādos, visi pirkumi iepriekš jau tiek izplānoti. Dāvanās bērniem tiek ne tikai rotaļlietas vai kaut kas, par ko bērni ir sapņojuši: ir arī daudz noderīgu lietu, piemēram, zeķes vai skolai nepieciešamie piederumi.

"Vēl viens gads grūta darba, ekonomija it visā un rūpīga tēriņu plānošana. Vēl viens gads, lai katru dienu lepotos ar savu ģimeni. Tie, kuri runā ļaunu, var to turpināt darīt, taču nekas neizmainīs manu attieksmi pret Ziemassvētkiem," aptuveni tā Emma parakstījusies zem fotogrāfijas, kurā redzama eglīte ar dāvanu kaudzi, un tas izsaka visu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!