šampanietis, dzirkstošais vīns
Foto: Shutterstock

Gadu mijas nerakstītais likums – šampanieša glāzes iztukšošana. Cik daudz dzirkstošā dzēriena varam izdzert un kā pareizāk līksmot, lai nākamajā dienā nav liels sagurums? Atbildes sarunu šovā "Starp mums runājot" sniedz diētas ārste Lolita Neimane.

Lolita Neimane stāsta, ka alkohola baudīšana atkarīga no cilvēka, tāpēc arī nākamās dienas sekas var būt dažādas. "Parasti saka, ka vairāk galva sāp no sarkanvīna un tumšā alus un vispār no krāsainiem un saldiem dzērieniem, bet te tā mēra sajūta tāpat kā iekš ēšanas," teic Neimane, skaidrojot, ka katram pašam būtu jājūt savs mērs. "Man tāds padoms – uz vienu alkohola glāzi, vienalga – lielāku vai maziņu, vienu kārtīgu ūdens glāzi kaut kā jāiemanās iedzert."

Šeit vari iepazīties ar to, kā pareizi pasniegt un baudīt dzirkstošo dzērienu, bet šeit – populāras, bet nelāgas alkohola un pārtikas kombinācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!