Foto: Publicitātes attēls

Īsi pirms gadu mijas – 27. decembrī – Siguldas novada pašvaldībai piederošās Siguldas slimnīcas Dzemdību nodaļā piedzimis tūkstošais mazulis šogad – tas ir absolūtais pieņemto dzemdību skaita rekords kopš slimnīcas pastāvēšanas, jau ceturto gadu pēc kārtas labojot slimnīcas dzimstības rekordus.

Kā informē Siguldas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldē, šogad slimnīcā pieņemto dzemdību skaits ir absolūtais rekords kopš 1950. gada, kad Siguldas slimnīca dibināta, pārspējot arī pagājušā gada rekorda skaitli – 2015. gadā slimnīcā pasaulē nākuši 904 mazuļi. Šī gada Siguldas slimnīcas Dzemdību nodaļas statistika pārsniegusi mazo dzemdību nodaļu kategorijas rādītājus, kas starptautiskā vērtējumā ir līdz 960 dzemdībām gadā.

Foto: Publicitātes attēls

Tūkstošā mazuļa vecākus, siguldiešus Kristiānu un Raivi, kā arī jaundzimušo Henriku pašvaldības vārdā sveica Siguldas novada domes pārstāvji un Siguldas slimnīcas vadītājs Valdis Siļķe. Jaunie vecāki atzīst, ka Siguldā atraduši ģimenes mieru, svaigu gaisu un aktīvu pilsētas kultūras dzīvi, tāpēc savas nu jau divas atvases ar prieku audzinās un skolos Siguldā.

Šogad līdz 28. decembrim Siguldas novadā reģistrēti jau 264 jaundzimušie Siguldas novada iedzīvotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!