<a rel="cc:attributionURL" href="https://unsplash.com/@cala_maffia">Cala</a> / <a rel="license" href="https://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/">cc</a>
Lai saglabātu un uzlabotu veselību, Ājurvēda iesaka daudz dažādu metožu. Viena no tām ir gastronomiskās atslodzes dienas. Īpaši piemērots laiks gavēšanai ir tā dēvētās Ekadašī dienas. Gavēnis šajās dienās novērš saslimšanu ar daudzām slimībām, veicina attīrīšanos gan fiziskajā, gan mentālajā, gan garīgajā līmenī.

Ekadašī ir 11. diena pēc jauna Mēness un Pilnmēness iestāšanās (jeb 11. un 26. Mēness diena).
Tulkojumā no sanskrita "Eka" nozīmē "viens", "Dašī" ir vārda "Dasha" (tulkojumā – "desmit") forma sieviešu dzimtē. Tātad tas nozīmē vienpadsmitā augoša Mēness un vienpadsmitā dilstoša Mēness diena.

Parasti katrā kalendārajā mēnesi ir divas, bet kopā pa visu gadu – 24 Ekadašī dienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!